Header Ads

Βιετναμέζος επιχειρηματίας έχτισε ένα κιτς παλάτι για τον εαυτό του

.

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην επαρχία Ταν Χόα του Βιετνάμ έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή λόγω της πολυτελούς έπαυλης που έχτισε γι′ αυτόν και την οικογένειά του.

Κοιτάζοντας το αρχιτεκτονικό αριστούργημα που κατασκεύασε ο κ.Τριθ Ντινγκ Χουάν, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι φωτογραφίες του κτηρίου έγιναν viral στα social media από τότε που ολοκληρώθηκε, το 2018.

Με μια επιβλητική πρόσοψη με γιγάντιες μαρμάρινες κολόνες που πλαισιώνουν την είσοδο, τρεις μεγάλους θόλους με επιχρυσωμένα αγάλματα και ένα μπαρόκ αρχιτεκτονικό στυλ εμπνευσμένο από τα ευρωπαϊκά ανάκτορα, το λεγόμενο «Xuan Truong Mansion» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια σε όλο το Βιετνάμ.

Το επιβλητικό αρχοντικό του Χουάν καλύπτει μια έκταση 1.100 τετραγωνικών μέτρων, από τα οποία τα 560 τετραγωνικά μέτρα καταλαμβάνει το κτίριο κατοικιών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούνται από χώρο στάθμευσης 10 αυτοκινήτων και κήπο που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ακινήτου.

Σύμφωνα με βιετναμέζικες ειδησεογραφικές πηγές, το «Xuan Truong Mansion» διαθέτει μόνο δύο ορόφους, πέντε υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι και ένα χωλ εισόδου που κυριαρχείται από μια επιχρυσωμένη σκάλα και ένα περίτεχνο σετ επίπλων. Αν νομίζατε ότι το εξωτερικό αυτού του κτιρίου ήταν λίγο υπερβολικό, το εσωτερικό πιθανότατα θα σας ξετρελάνει.

Η θολωτή οροφή του αρχοντικού διαθέτει ζωγραφισμένα έργα τέχνης εμπνευσμένα από αριστουργήματα του ευρωπαϊκού μπαρόκ, καθώς και επιχρυσωμένα μοτίβα. Το αστραφτερό μαρμάρινο δάπεδο αντανακλά το φως που ρίχνουν πάνω από 1.000 φωτιστικά LED των χρυσών πολυελαίων που κρέμονται από την οροφή.

Αν και το ακριβές κόστος του«Xuan Truong Mansion» δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τα βιετναμέζικα μέσα εικάζουν ότι κόστισε τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια Ντονγκ (4,4 εκατομμύρια δολάρια).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.