Header Ads

Καιρός: Βροχές, χιόνια και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Photo taken in Alloa, United Kingdom

Βροχές, χιονοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προβλέψει για σήμερα Δευτέρα το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, αναμένονταν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας. Παροδικές καταιγίδες ενδεχομένως να σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες προβλέπονται χιονοπτώσεις στα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -2 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, και από το απόγευμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Στην Αττική αναμενόταν άστατος καιρός, με βροχές κατά διαστήματα, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, με μόνο παροδικές νεφώσεις πυκνότερες τις βραδινές ώρες όταν και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές και χιονόπτωση στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός επικράτησε κυρίως σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας 2 Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σε κατοικημένες περιοχές ήταν στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Το χαμηλότερο που καταγράφηκε ήταν -6,8, στο Σέλι.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για την Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά της χώρας, κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 09 με 12 βαθμούς και στα νότια τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.