Header Ads

Βραβεία SAG: Η έκπληξη του «Goda», νικητές «Ted Lasso», «Succession», «Squid Game»

Το καστ της ταινίας «CODA»  στα 28α Βραβεία SAG. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η ανεξάρτητη low-budget ταινία «Goda», που αφηγείται την ιστορία της 17 ετώνΡούμπι, μοναδικούμέλος μιας οικογένειας κωφών που έχει την ακοή της και από πολύ μικρή λειτουργεί ως ο σύνδεσμος τους με τον υπόλοιπο κόσμο, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Καστ σε Ταινία στα 28α Βραβεία SAG, που απονεμήθηκαν σε μία τελετή με φυσική παρουσία, το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, στο Barker Hanger του αεροδρομίου Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια.

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Sundance (όπου και την αγόρασε το Apple TV Plus έναντι 25 εκατ. δολαρίων) και έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, μεταξύ αυτών στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, κατέγραψε ακόμη μία ιστορική νίκη, το Βραβείο Β΄Ανδρικού Ρόλου για τον Τρόι Κοτσούρ, ο οποίος είναι ο πρώτος κωφός ηθοποιός που κερδίζει βραβείο ερμηνείας SAG. Ανταγωνιστές του «Goda» στην κατηγορία ήταν το «Μην Κοιτάτε Πάνω», το «Belfast», το «King Richard» (Η Μέθοδος των Γουίλιαμς) και «Ο Οίκος Gucci».

Δεν είναι η μοναδική νίκη στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιώνγια την πλατφόρμα Apple TV Plus, καθώς εκτός από τα δύο βραβεία του «Goda», το «Ted Lasso» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Καστ σε Κωμική Σειρά, ενώ ο πρωταγωνιστής και συν-δημιουργός της Τζέισον Σουντέκις κέρδισε το Βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Σειρά.

Το «Succession» του HBO, που αφηγείται την ιστορία ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης (που μοιάζει να φωτογραφίζει τον Ρούπερτ Μέρντοκ και τους απογόνους του), κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Καστ σε Δραματική Σειρά.

Το καστ του «Succession». (AP Photo/Chris Pizzello)

Ο Γουίλ Σμιθ απέσπασε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε Ταινία (και πρώτο του SAG) για την ερμηνεία του ως Ρίτσαρντ Γουίλιαμς -υποδύεται τον πατέρατων κορυφαίων τενιστριών Βένους και Σερένα Γουίλιαμςστην ταινία «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς».

Σε μια μεγάλη ανατροπή, η Τζέσικα Τσαστέιναπέσπασε το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της τηλε-ευαγγελίστριας Τάμι Φέι, που δημιούργησε στα 70s μία τηλεοπτική αυτοκρατορία, στην ταινία «The Eyes of Tammy Faye», επικρατώντας της Ολίβια Κόλμαν («The Lost Daughter»), αλλά και της Νικόλ Κίντμαν («Being the Ricardos»).

Η Τζιν Σμαρτ έλαβε το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά, μετά από τέσσερις υποψηφιότητες τα προηγούμενα χρόνια, για τον ρόλο της ως καυστική standup στο «Hacks».

Tο καστ της ταινίας «CODA» στην τελετή των βραβείων SAG κατά τον χαιρετισμό του στη νοηματική (AP Photo/Chris Pizzello)Οι πρωταγωνιστές του «Squid Game» έγραψαν ιστορία στα Βραβεία SAG. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)Η Τζέσικα Τσαστέιν στον ευχαριστήριο λόγο κατά την απονομή του βραβείου. (AP Photo/Chris Pizzello)

Οι πρωταγωνιστές του «Squid Game» Λι Τζουνγκ-Τζάε και Τζουνγκ Χο-γεόναπέσπασαν τα βραβεία Α΄Ανδρικού και Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά, γράφοντας επίσης ιστορία, καθώς είναι οι πρώτοι ηθοποιοί μη αγγλόφωνης σειράς που κερδίζουν βραβεία στις κατηγορίες ερμηνείας. Το νοτιοκορεάτικο δράμα επιβίωσης, που έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο, καθώς είναι πλέον η σειρά με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Netflix), κέρδισε ακόμη το ΒραβείοStunt Ensembleσε τηλεοπτική σειρά.

Η επίσης νικήτρια Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία απέσπασε το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά για το «Mare of Easttown» του HBO, απένειμε το 57ο βραβείο SAG Life Achievement στην Έλεν Μίρεν, την πιο πολυβραβευμένη ηθοποιό του Σωματείου μέχρι σήμερα, με συνολικά 13 υποψηφιότητες στα βραβεία SAG και πέντε νίκες.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.