Header Ads

Σπίτι για τις πιο τυχερές γάτες του κόσμου

.

Ένας λάτρης των αιλουροειδών στην Καλιφόρνια ξόδεψε περισσότερα από 100.000 δολάρια μετατρέποντας το σπίτι του στο απόλυτο σπίτι για γάτες.

Το House of Nekko είναι ένα σπίτι 914 τετραγωνικά μέτρα ακριβώς βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα. Φαίνεται αρκετά συνηθισμένο από έξω αλλά πιθανώς είναι είναι το καλύτερο σπίτι γάτας στον κόσμο. Με πάνω από 91 μέτρα πασαρέλες, 4,5 μέτρα σήραγγες, 8 γέφυρες, μεμονωμένες θέσεις τροφοδοσίας που κρέμονται στους τοίχους, γιγάντιες ρόδες, χάμστερ και γιγάντιες γρατσουνιές, μεταξύ άλλων παιχνιδιών, το House of Nekko είναι ο παράδεισος των γατών.

Το 1998, όταν ο Πέτερ Κόχεν αποφάσισε να αγοράσει το σπίτι στη Σάντα Μπάρμαρα με τον αδερφό του, είχε  πρόθεση να το ανακαινίσει και στη συνέχεια να το πουλήσει βγάζοντας κέρδος.

Αυτό που δεν είχε υπολογίσει είναι ότι θα είχε για συγκάτοικους δυο γάτες, τις οποίες τις ονόμασε η «Μαύρη» και η «Γκρι». Ο Κοέν τις ερωτεύτηκε και συνέχισε να ζει με γάτες στο σπίτι του για αρκετές δεκαετίες.

Αφού η «Μαύρη» χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και πέθανε, ο Πέτερ αποφάσισε να υιοθετήσει ορισμένες γάτες για να κρατήσει συντροφιά στην «Γκρι» και η οικογένεια των αιλουροειδών του μεγάλωνε σταθερά με τα χρόνια, σε σημείο που είχε 24 γάτες να ζούσαν στο House of Nekko (ιαπωνικά σημαίνει «γάτα»). Συνήθως υιοθετεί ζώα που οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν, όπως μαύρα γατάκια ή γάτες που είναι εξαιρετικά ντροπαλές.

Ο Πέτερ εμπνεύστηκε τη δημιουργία του House of Nekko από ένα βιβλίο που διάβασε το 1995, με τίτλο «Το σπίτι της γάτας», του Μπομπ Γουόλκερ.

Εκτός από το καταπληκτικό House of Nekko, ο Πέτερ διευθύνει επίσης το Zen by Cat, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει σχεδιαστεί για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη λοιμώδη περιτονίτιδα των αιλουροειδών (FIP) και να βοηθήσει ζώα που υποφέρουν από αυτή την πάθηση.

Η συχνά θανατηφόρα ασθένεια προκαλείται από έναν τύπο ιού ο οποίος τείνει να επιτίθεται στα κύτταρα του εντερικού τοιχώματος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.