Header Ads

Ουκρανία: Η αιματοβαμμένη δασκάλα που έγινε viral παρακαλεί τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

Η θαραλέα Ολένα Κουρίλο, της οποίας το ματωμένο πρόσωπο έγινε η viral εικόνα του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για σφαγή, καλώντας παράλληλα να σταματήσει το μακελειό, προτού μείνουν ορφανά περισσότερα παιδιά και οι μητέρες χάσουν τα μωρά τους

Η 52 ετών γυναίκα απεικονίστηκε έξω από το σπίτι της σε μια εικόνα που συνοψίζει τη φρίκη μιας σύγκρουσης στην οποία έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Βρετανική Daily Mail, είπε πως εξακολουθεί να έχει γυαλί μέσα στο δέρμα και τα μάτια της και φοβάται για την όρασή της επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμη ιατρική βοήθεια.

Αλλά η κατά το ήμισυ Ρωσίδα, μητέρα ενός παιδιού, νηπιαγωγός, λέει πως παραλίγο να σκοτωθεί και παρακαλεί τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο και να πάρει τα στρατεύματά του στο σπίτι.

Πριν από δύο χρόνια, η Ολένα παραλίγο να πεθάνει όταν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο κατέβηκε σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμά της, σκοτώνοντας 26 άτομα.

Είπε: «Αφού ο Πούτιν έκανε τη δήλωσή του για την αναγνώριση των LPR [Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ] και DPR [Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ], παρακολουθήσαμε προσεκτικά την κατάσταση.

Η συγκλονιστική περιγραφή της έκρηξης

Η δασκάλα ξαναέζησε τη φρίκη μιας επίθεσης που είδε το αγωνιώδες, ματωμένο πρόσωπό της σε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. «Όλο αυτό αποδείχτηκε ένα τεράστιο σοκ για εμάς», είπε η Ολένα.

«Ήμουν μόνη στο σπίτι. Ο σύζυγός μου Νικολάι πήγε στο πρατήριο καυσίμων σε περίπτωση που έπρεπε να μεταναστεύσουμε, επομένως δεν ήταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Μου είπε να ετοιμάσω τα έγγραφα και τα υπάρχοντά μας, για να με πάρει και να πάμε γρήγορα κάπου γιατί βρισκόμασταν στο επίκεντρο, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και σε μια στρατιωτική μονάδα 300 μέτρα μακριά».

Όπως λέει, είναι πεπεισμένη ότι «ένα θαύμα» έσωσε τον σύζυγό της, 54 ετών, επειδή του έσκασε το λάστιχο καθώς επέστρεφε.

«Η έκρηξη ήταν στην πρώτη είσοδο. Μένουμε στην τρίτη είσοδο, στον δεύτερο όροφο. Το επίκεντρο της έκρηξης ήταν 20-25 μέτρα από εμάς. Ήταν ένας πύραυλος. Σώθηκε από θαύμα ο σύζυγός μου, τα 15 λεπτά που καθυστέρησε».

Η Όλενα όρμησε έξω για να ξεφύγει. «Αλλά είδα τον καπνό και επέστρεψα, νομίζοντας ότι δεν θα πυροβολήσουν στο ίδιο μέρος για δεύτερη φορά - είναι μία στο εκατομμύριο πιθανότητες. Μάζεψα τα έγγραφά μου, μάζεψα μερικά τιμαλφή, ούτε υπολογιστές, ούτε συσκευές ή συσκευές. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν έκρηξη. Έχουμε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθισα στον καναπέ της κρεβατοκάμαρας. Και μετά... Ακούστηκε ένα μπαμ, μια έκρηξη ».

«Κατάφερα να καλυφθώ λίγο, δεν ξέρω από ποιο θαύμα επιβίωσα. Όλα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν «δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω ακόμα». Και μετά νεκρική σιωπή. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκαν κραυγές, υπήρχαν νεκροί. Στην διπλανή είσοδο, η μητέρα ενός παιδιού πήδηξε έξω φωνάζοντας: «Πώς θα ζήσω; Το παιδί μου σκοτώθηκε». Το κορίτσι ήταν 12 ετών».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.