Header Ads

Βραβεία SAG: Με το βλέμμα στην Ουκρανία το Χόλιγουντ, Μπράιαν Κοξ και Μάικλ Κίτον για Ζελένσκι

Το καστ του «Succession». (AP Photo/Chris Pizzello)

Η τελετή απονομής των Βραβείων SAGτο βράδυ της Κυριακής στην Καλιφόρνια, δεν αγνόησε τις παγκόσμιες εξελίξεις. Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ άδραξαν την ευκαιρία της δημοσιότητας που λαμβάνει η διοργάνωση για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ουκρανία, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορέςστην καριέρα του προέδρου της χώραςΒολοντίμιρ Ζελένσκιστην υποκριτική.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν κωμικός ηθοποιός», είπε ο Μπράιαν Κοξ παραλαμβάνοντας το βραβείο για τη σειρά «Succession». «Ήταν ένας υπέροχος κωμικός ηθοποιός και πρέπει να τον σεβόμαστε γι′ αυτό. Το γεγονός ότιέγινε πρόεδρος ήταν καταπληκτικό». Εκτός από την αγωνία για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ο διάσημος Σκωτσέζος ηθοποιός κάλεσε σε στήριξη των συναδέλφων του, όπως τους χαρακτήρισε, Ρώσων ηθοποιών που είναι αντίθετοι στη ρωσική εισβολή και «δεν μπορούν να πουν λέξη για την Ουκρανία υπό τον φόβο ότι θα κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία».

Η επίσης νικήτρια της βραδιάς Τζέσικα Τσαστέιν είπε στηνευχαριστήρια ομιλία της «η καρδιά μου είναι με [αυτούς] που αγωνίζονται για την ασφάλεια και την ελευθερία τους», ενώ η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Γκρέτα Λι εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με φόρεμα σε μπλε και κίτρινο, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ο Μάικλ Κίτον, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου σε ΜίνιΣειράγια την ερμηνεία τουστο «Dopesick», έκανε επίσης αναφορά στον Ουκρανό πρόεδρο. «Έχουμε έναν συνάδελφο ηθοποιό στο πρόσωπο του Ζελένσκι, ο οποίος αξίζει κάποια εύσημα για τον αγώνα που δίνει», είπε ο Κίτον.

Στην αρχή της τελετής ο Λέσλι Όντομ Τζ. κάλεσε το κοινό, παρά το χαρούμενο κλίμα της βραδιάς να κρατήσει στη σκέψη του την Ουκρανία. «Παρότι απόψε έχουμε γιορτή, κρατάμε μια θέση στην καρδιά μας για τον λαό της Ουκρανίας και στέλνουμε τις σκέψεις, τις προσευχές και τις ελπίδες μας για ειρήνη», σημείωσε.

Η πρόεδρος του SAG (Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών), Φραν Ντρέσερ, παγκοσμίως διάσημη από τη σειρά «Νταντά», ξεκίνησε τον χαιρετισμό της αναφερόμενη στις προσευχές για τον λαό της Ουκρανίας, ενώ πολλοί ηθοποιοί που έδωσαν το παρόν στην τελετή, φορούσαν καρφίτσες με την ουκρανική σημαία.

Πριν από την τελετή, τα Βραβεία SAG δημοσίευσαν δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας: «Στεκόμαστε ενωμένοι με την Ουκρανία, σήμερα και κάθε μέρα. Σας ακούμε και η καρδιά μας είναι μαζί σας».

Προτού εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας το 2019, ο Ζελένσκι, παρά τις σπουδές νομικής,έγινε διάσημος μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Servant of the People» (Υπηρέτης του Λαού), που εκτόξευσε τη δημοτικότητα του.

Με πληροφορίες από Variety, Hollywood Reporter 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.