Header Ads

O Αμπράμοβιτς αποδέχτηκε ουκρανικό αίτημα να μεσολαβήσει για να σταματήσει ο πόλεμος

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, αποδέχτηκε ένα ουκρανικό αίτημα για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε η εκπρόσωπός του.

Οι πρώτες αναφορές περί εμπλοκής του Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθαν από το Jewish News, που μετέδωσε πως το Κίεβο επικοινώνησε μαζί του μέσω εβραϊκών επαφών για να ζητήσει τη βοήθειά του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η ουκρανική πλευρά ήρθε σε επαφή με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για στήριξη ως προς την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, και ότι προσπαθεί έκτοτε να βοηθήσει» είπε η εκπρόσωπός του, προσθέτοντας πως «λαμβάνοντας υπόψιν τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε κατανόηση ως προς το γιατί δεν σχολιάσαμε ως προς την κατάσταση ή την εμπλοκή του».

Ο Αμπράμοβιτς, εβραϊκής καταγωγής και με ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες που έκαναν περιουσίες μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991. Το Forbes υπολογίζει την περιουσία του στα 13,3 δισ. δολάρια. Επί Πούτιν είχε διατελέσει κυβερνήτης της Τσουκότκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, και κατά καιρούς έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» λόγω των σχέσεών του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σημειώνεται πως, όπως έχουν μεταδώσει βρετανικά ΜΜΕ, η κόρη του, Σοφία, καταδίκασε και αυτή τη ρωσική εισβολή, μέσω μηνύματος στο Instagram, όπου εμφάνιζε την πρόταση «Η Ρωσία θέλει πόλεμο με την Ουκρανία» με διαγραμμένο το «Ρωσία» και στη θέση του το «Πούτιν». Από κάτω έγραφε πως «το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι πως οι περισσότεροι Ρώσοι είναι με τον Πούτιν».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.