Header Ads

Η Google απενεργοποιεί εργαλεία του Google Maps στην Ουκρανία

Η Google της Alphabet Inc απενεργοποίησε προσωρινά για την Ουκρανία εργαλεία του Google Maps που παρέχουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και της πληροφορίες σχετικά με το πόσο πολυσύχναστοι είναι κάποιοι χώροι όπως καταστήματα και εστιατόρια. 

Στόχος είναι η ασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων και  η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με φορείς.

Η Google είπε ότι παραμένει διαθέσιμη η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία, στους οδηγούς που χρησιμοποιούν τις λειτουργίες πλοήγησης.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα την περασμένη Πέμπτη. Καθώς πύραυλοι πλήττουν πόλεις της Ουκρανίας, σχεδόν 400.000 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες.

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google, δήλωσαν ότι λαμβάνουν νέα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των χρηστών στην περιοχή.

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αξιοποιηθεί από ερευνητές που εξετάζουν δραστηριότητα στη χώρα. 

Ένας καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Middlebury της Καλιφόρνια είπε ότι το Google Maps τον βοήθησαν να εντοπίσει μια «κυκλοφοριακή συμφόρηση» που ήταν στην πραγματικότητα ρωσική κίνηση προς τα σύνορα, ώρες πριν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώσει την επίθεση.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.