Header Ads

Ετοιμάζεται να «πετάξει» η Hyundai

Δύο είναι τα βασικά, μείζονα ζητήματα της εποχής μας, αλλά και του μέλλοντος. Η ατμοσφαιρική ρύπανση που απέφερε την κλιματική αλλαγή και η γιγάντωση των πόλεων, που απέφερε την αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων, που δημιουργεί χάος σε πολλές περιπτώσεις. 

Και για τα δύο, τα οποία συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την αυτοκίνηση, έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης της κατάστασης.

Ως προς το δεύτερο, η αστική κινητικότητα έχει πολλές παραμέτρους, από συνδυασμένες ηλεκτρικές μετακινήσεις, μέχρι και εναέρια κινητικότητα.

Ναι, καλά διαβάζετε, διότι εδώ και λίγα χρόνια γίνονται πολλές έρευνες και δοκιμές, πάνω σε οχήματα τύπου drone, τα οποία θα είναι επανδρωμένα και θα μεταφέρουν πολίτες από το ένα μέρος στο άλλο.

Κατά συνέπεια, αν τώρα υπάρχει έλλειψη σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις αερομεταφορές, φανταστείτε τι θα συμβεί στο μέλλον όταν θα έχουμε χιλιάδες γιγαντιαία drone να πετούν πάνω από πολυκατοικίες και ουρανοξύστες!

Ο κορυφαίος κορεατικός όμιλος Hyundai Motor, ήδη ετοιμάζεται να κάνει τη δική του απογείωση στην αναδυόμενη βιομηχανία Advanced Air Mobility (AAM), συστήνοντας μια νέα εταιρεία που ονομάζεται Supernal, με σκοπό την προώθηση του μελλοντικού οράματος της κινητικότητας.

Μάλιστα, η Supernal σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028 και να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ομίλου στον τομέα της κατασκευής, καθώς η αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του 2030.

Το όραμα του ομίλου, είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο, από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, με ένα eVTOL σε όλη την πόλη και με ένα e-scooter για τα τελευταία μέτρα της απόστασης.

Στην έκθεση τεχνολογία του Λας Βέγκας το 2020, η Supernal παρουσίασε το αρχικό πρωτότυπο όχημα, S-A1. Επίσης, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το όχημα eVTOL που θα φέρει στην αγορά και σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιστοποίηση το 2024 με ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ.

Το πρώτο εναέριο όχημα της Supernal θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί τέσσερεις έως πέντε επιβάτες σε αστικές και παρακείμενες διαδρομές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.