Header Ads

Νέα μελέτη: Η δεύτερη δόση εμβολιού της J&J μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης από την Ομικρον

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη εργαζομένων στον τομέα της υγείας της Νότιας Αφρικής, η αναμνηστική δόση του μονοδοσικού εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείας την ώρα που παρατηρείται εξάπλωση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη Ομικρον.

Η J&J δήλωσε την Πέμπτη ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της ήταν κατά 85% αποτελεσματική στην πρόληψη νοσηλειών από COVID-19 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης 69.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Νότια Αφρική.

Η Ομικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να αποφύγει μέρος της προστασίας που προσφέρει ο εμβολιασμός ή προηγούμενη μόλυνση. Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες άλλων εμβολίων για την COVID-19 έχουν δείξει ότι ο εμβολιασμός εξακολουθεί να παρέχει ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες. Παρόμοια ευρήματα σχετικά με το εμβόλιο της J&J είναι σημαντικά για την Αφρική, όπου το εμβόλιο της παίζει κύριο ρόλο στους εμβολιασμούς.

Η J&J ανακοίνωσε επίσης προκαταρκτικά αποτελέσματα ορισμένων εργαστηριακών δοκιμών από τις ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ενισχυτικό σε συνδυασμό σε όσους έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Πηγή: Associated Press

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.