Header Ads

Θεσσαλονίκη: Στον αέρα οι θεατρικές παραστάσεις με την έξαρση της πανδημίας

«Μπίλλυ ο ψεύτης»

Παραδοσιακά, οι χριστουγεννιάτικες και οι πρωτοχρονιάτικες έξοδοι είναι για πολλούς άρρηκτα συνδεδεμένες με το θέατρο. Μια σχέση που έχει διαρραγεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω κορονοϊού και πλέον είναι πιο ασταθής από ποτέ.

Η ταχύτατη, τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει ανατρέψει όλα τα προγράμματα τόσο στο κρατικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, με τις ακυρώσεις και τις αναβολές να πέφτουν βροχή, καθώς ένα κρούσμα σε ολόκληρη την ομάδα παραγωγής, τινάζει τον αέρα όλη την παράσταση.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται, για λόγους γενικότερης προστασίας της δημόσιας υγείας, οι παραστάσεις του έργου «Ο Πουπουλένιος» σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κι ότι για την επανέναρξη των παραστάσεων θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Την ίδια τύχη έχει και η εφηβική παράσταση του ΚΘΒΕ «Μπίλλυ ο ψεύτης» των Γ. Χωλ- Κ. Γουωτερχάους, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, ωστόσο υπάρχει προγραμματισμένη επανέναρξη παραστάσεων την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών.

Συνεχίζονται -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, Τετάρτη με Κυριακή, στο Βασιλικό Θέατρο και «Η δολοφονία του Μαρά», του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, Τετάρτη με Κυριακή, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Στο θέατρο «Αμαλία» αναβλήθηκε η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και της Κοκκώνας το Σπίτι» και η συναυλία της Ελένης Δήμου, ενώ κανονικά προγραμματίζεται για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, στις 11:30, η παιδική παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων», από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς»

Στο θέατρο «Αυλαία» ακυρώθηκαν οι παραστάσεις του «Γαργαληστή» του Δημήτρη Μπασλάμ, το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, ενώ -μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει αλλαγή για την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 18:00.

Αναβολή όλων των παραστάσεων έως τις 5 Ιανουαρίου, δεδομένης της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, ανακοίνωσε το Θέατρο Σοφούλη.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι των αιθουσών συστήνουν ότι όποιος έχει αγοράσει εισιτήριο για κάποια παράσταση ή επιθυμεί να το κάνει, να επικοινωνεί την ίδια μέρα με το εκάστοτε θέατρο ώστε να βεβαιωθεί για το πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.