Header Ads

ΗΠΑ: Η αύξηση νοσηλειών στα παιδιά προκαλεί ανησυχία για την Ομικρον

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η παραλλαγή Ομικρον έχει οδηγήσει σε χιλιάδες νέες νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες σχετικά με το πώς ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων κάτω των 18 ετών θα ανταπεξέλθει σε αυτό το νέο κύμα της πανδημίας.

Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών στις ημερήσιες νοσηλείες παιδιών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 58% σε εθνικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα (334 συνολικά) σε σύγκριση με το 19% για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Λιγότερο από το 25% των 74 εκατομμυρίων Αμερικανών κάτω των 18 ετών είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με το CDC.

Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη πιο γρήγορα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά την επόμενη εβδομάδα μετά τις χειμερινές διακοπές, προειδοποίησαν οι ειδικοί.

Οι γιατροί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί εάν η Ομικρον προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια στα παιδιά από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, αλλά τονίζουν ότι η εξαιρετικά υψηλή μεταδοτικότητά της είναι ένας βασικός παράγοντας που αυξάνει τις νοσηλείες.

Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο περίπου το 40% των παιδιών ηλικίας 5 έως 17 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα, σε σύγκριση με περισσότερο από το 80% των ενηλίκων. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για παιδιά κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ.

Οι νοσηλείες στην πόλη της Νέας Υόρκης ατόμων ηλικίας 18 ετών και κάτω αυξήθηκαν από 22 (5-12 Δεκεμβρίου) σε 109 μεταξύ 19 και 23 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ των συνολικών κρουσμάτων. 

Σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών παρατηρείται επίσης αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών. Το Οχάιο σημείωσε αύξηση 125% στις νοσηλείες σε παιδιά ηλικίας 17 ετών και κάτω τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Η Φλόριντα, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ιλινόι έχουν σημειώσει αύξηση τουλάχιστον διπλάσια στον μέσο όρο των επτά ημερών ημερήσιας νοσηλείας ανήλικων ασθενών με κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Τα μικρά παιδιά έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από άλλες ηλικιακές ομάδες, με ορισμένες οικογένειες να διστάζουν να κάνουν ένα νέο εμβόλιο στα μικρότερα μέλη τους.

Λιγότερο από το 15% των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πλήρως από τότε που εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με ομοσπονδιακά δεδομένα.

Οι γιατροί είπαν ότι τα πιο σοβαρά συμπτώματα που βλέπουν σε παιδιά που νοσηλεύονται με κορονοϊό αυτό το μήνα περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, υψηλό πυρετό και αφυδάτωση.

Η αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε καθώς τα σχολεία έκλεισαν για τις χειμερινές διακοπές. Ερευνα έχει δείξει ότι ένα σημαντικό ποσοστό μετάδοσης του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών τείνει να συμβαίνει εκτός σχολείων. Ωστόσο, οι ειδικοί αναμένουν νέα αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών από τις γιορτές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.