Header Ads

Σιάν: Η πόλη με το αυστηρό lockdown που αφήνει 13 εκατ. κατοίκους στο έλεος των διανομέων

Δρόμοι στη Σιάν

Ο βιομηχανικός και τεχνολογικός κόμβος της Κίνας, Σιάν, κατέγραψε την Πέμπτη περισσότερα από 100 νέα κρούσματα COVID-19, ανεβάζοντας τον απολογισμό των τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων στο υψηλότερο σε σχέση με οποιαδήποτε πόλη της Κίνας φέτος.

Η Σιάν ανέφερε 155 νέα τοπικά κρούσματα για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων σε περισσότερα από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας στις 9 Δεκεμβρίου και ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων υπό lockdown.

Παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με άλλες πόλεις του κόσμου, οι αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί να περιοριστεί γρήγορα κάθε ξέσπασμα της πανδημίας. 

«Η Σιάν έχει φτάσει σε ένα κομβικό σημείο μάχης ενάντια στον ιό», δήλωσε ο Ζαν Φενγκού, αξιωματούχος της κυβέρνησης της πόλης, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown θα μπορούσε να επηρεάσει τις βάσεις κατασκευής τσιπ στην περιοχή.

Δρόμοι στη Σιάν

Η Σιάν είναι επίσης ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την στρατιά πολεμιστών που θάφτηκαν μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Οι αρχές, τώρα, έχουν ξεκινήσει πολλαπλούς ελέγχους σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευτεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, εκτός αν θέλουν να κάνουν τεστ COVID-19 ή για ελάχιστες δουλειές που έχουν εγκριθεί από τις αρχές.

Το lockdown έχει περιορίσει την πρόσβαση σε καθημερινές δουλειές, όπως τα ψώνια από super market, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της πόλης να εξαρτώνται από τις παραδόσεις κατ′ οίκον. 

Συγχρόνως, οι περιορισμοί έχουν προκαλέσει ελλείψεις στο προσωπικό σε εταιρείες που ασχολούνται με τη διασφάλιση της παράδοσης προμηθειών και η κυβέρνηση εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο της Σιάν.

Εργαζόμενος παραδίδει ψώνια σε κάτοικο της Σιάν

Επέτειος Γουχάν 

Μια κάτοικος της Σιάν με το επώνυμο Χε λέει στο Reuters ότι προσπάθησε να παραγγείλει από την ηλεκτρονική εφαρμογή της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Freshippo που υποστηρίζεται από την Alibaba, αλλά δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πολλά βασικά είδη, όπως πατάτες και αγγούρι.

Η εφαρμογή δημοσίευσε ένα μήνυμα που έλεγες: «Το προσωπικό παράδοσης δεν είναι διαθέσιμο», σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Πολλές συνοικίες έχουν κανονίσει την παράδοση δωρεάν ειδών παντοπωλείου σε ορισμένα σπίτια, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνολική προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης στη Σιάν ήταν επαρκής, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

Το lockdown της Σιάν, τώρα στην όγδοη ημέρα, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από την εμφάνιση των πρώτων ενδείξεων της πανδημίας του κορoνοϊού στην κεντρική πόλη της Γουχάν.

Προμήθειες για τους κατοίκους της Σιάν

Οι υγειονομικές αρχές της Γουχάν είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ότι ορισμένοι ασθενείς με πνευμονία προσβλήθηκαν από μια ασθένεια «άγνωστης προέλευσης», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι άφησαν μηνύματα στον λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης του πρώτου γιατρού που έκανε γνωστή την πανδημία της  COVID-19 στον κόσμο, Λι Βένλιανγκ, σηματοδοτώντας την επέτειο από την έναρξη της πανδημίας. 

Από την Τετάρτη, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων τόσο των τοπικών όσο και των εισαγόμενων, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.