Header Ads

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης σε κατάληψη στο Βιολογικό του ΑΠΘ

.

Επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης, που υπήρχε από φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επί 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών πραγματοποίησε η αστυνομία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου, τη στιγμή που συνεργεία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργασίες κατεδάφισης μέσα στο κτίριο.

Στον χώρο που λειτουργούσε το λεγόμενο «Στέκι του Βιολογικού» επρόκειτο να αρχίσουν εργασίες για τη δημιουργία ενοποιημένης Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, που θα εξυπηρετεί 5.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και 350 μέλη του διδακτικού προσωπικού κι έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί καταδρομική επίθεση στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου από ομάδα 30 κουκουλοφόρων που είχαν γράψει στους ορόφους του κτιρίου συνθήματα υπέρ της συγκεκριμένης κατάληψης και απειλητικά μηνύματα για τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης δεν βρήκαν κάποιο άτομο και παρέμειναν στον χώρο μέχρι να έρθουν και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου και να καθαριστεί ο χώρος από τυχόν υλικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr, στον χώρο βρέθηκαν κράνη, ξύλινα στυλιάρια και πυροσβεστήρες, ενώ εξωτερικά του κτιρίου προσήχθη ένα άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, thestival.gr.  

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.