Header Ads

Stages A/Live του Ιδρύματος Ωνάση: Πρωτοχρονιά με τους Naxatras στο YouTube

Naxatras

Πρώτη ημέρα του νέου έτους, το Stages A/Live στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση πατάει play στη νέα του σεζόν. Tο Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να υποστηρίζει την εγχώρια ανεξάρτητη μουσική σκηνή, με τον νέο κύκλο κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, Stages A/Live.

Ευτυχώς, οι μουσικές σκηνές λειτουργούν και πάλι, αλλά η μουσική δεν τελειώνει ποτέ και το ψηφιακό πρότζεκτ του Ιδρύματος Ωνάση υπόσχεται νέες περιπέτειες, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες που αγαπάμε σε απρόσμενα μέρη.

Πρώτη μπάντα για φέτος οι Naxatras, το psychedelic rock σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που δεν διστάζει να πειραματιστεί με psych, progressive, blues, funk, stoner και oriental μουσική.

Οι Naxatras ανεβαίνουν στη σκηνή του πολιτιστικού χώρου «Ακόντισμα» στην Καβάλα, το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 στις 21:00, και υποδέχονται το νέο έτος στην ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση, στο YouTube Channel.

Συνδυάζοντας τη μουσική τους με ένα ψυχεδελικό video show, οι Naxatras εγκαινιάζουν τον νέο κύκλο του Stages A/Live, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

Το Stages A/Live δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση μέσα στο 2020 για την υποστήριξη των ανεξάρτητων ελληνικών μουσικών σκηνών της χώρας, σε μια περίοδο που ήταν τα πάντα κλειστά. Έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2021 και γνώρισε τεράστια ανταπόκριση. Έναν χρόνο μετά, οι σκηνές ευτυχώς λειτουργούν και πάλι και το Stages A/Live μεταμορφώνεται και επιστρέφει, αυτή τη φορά στα πιο απρόσμενα μέρη, διοργανώνοντας συναυλίες με τους πιο απρόσμενους καλλιτέχνες, γιατί η μουσική και οι μουσικοί δεν σταματούν ποτέ να μας εμπνέουν, να μας ταξιδεύουν, να μας συγκινούν.

Πρώτη στάση λίγο έξω από την Καβάλα, στις παρυφές του παραθαλάσσιου οικισμού της Νέας Καρβάλης, σε έναν απομονωμένο λόφο που κατοικείται αδιάλειπτα από την αρχαιότητα έως σήμερα. Εκεί βρίσκεται το «Ακόντισμα», που διατηρεί την αυθεντική ονομασία του αρχαίου οικισμού και έχει αναστηλωθεί, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές προδιαγραφές των μοναδικών κτισμάτων της Καππαδοκίας. Το «Ακόντισμα» συνδυάζει την εμπειρία της ιστορικής Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης με τη σύγχρονη δημιουργική ματιά μιας παρέας νέων ανθρώπων, που από την πρώτη στιγμή ένιωσαν το έντονο ενεργειακό πεδίο του χώρου να τους μαγνητίζει.

Ο μυσταγωγικός αυτός χώρος δονείται από τα δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, τις ονειρικές μελωδίες, τα βαριά riffs και τα ταξιδιάρικα κιθαριστικά σόλο των Naxatras που μας μεταφέρουν πίσω στο ’70. Η μπάντα συγκέντρωσε από πολύ νωρίς τα βλέμματα των fans της εγχώριας heavy και psych σκηνής. Όλα όσα συνθέτουν τη μαγιά του ήχου των Naxatras, τους έκαναν να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του εγχώριου psych rock.

Οι Naxatras έχουν ταξιδέψει σε δεκάδες μουσικές σκηνές της Ευρώπης, χαρίζοντας σε κάθε άνθρωπο που βρέθηκε σε συναυλία τους μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Τουλάχιστον για όποιον θέλει να ακούει rock με την ένταση στο κόκκινο. Δέκα χρόνια από τα πρώτα τους live sessions στη Θεσσαλονίκη και έξι χρόνια από τη μεγάλη επιτυχία τους με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου. Διαθέτουν τόσο έντονη δημιουργική ορμή, ώστε το ομώνυμο full length ντεμπούτο τους ηχογραφήθηκε μέσα σε μία μόλις μέρα. Και είναι τόσο μεγάλη η πίστη τους στις psych διδαχές των 70s που ακολούθησαν μια απόλυτα αναλογική προσέγγιση στην ηχογράφηση. Κάπως έτσι, αναλογικές και ακόμη πιο γκαζωμένες ήταν και οι επόμενες δισκογραφικές τους κινήσεις, τα albums “II” (2016) και “III” (2018), με το τελευταίο μάλιστα να το παρουσιάζουν ζωντανά σε μία επική βραδιά στο Gagarin 205, από την οποία προέκυψε και το ζωντανό album “Live Rituals At Gagarin 205”.

Οι Naxatras αποτέλεσαν αμέσως μια ανερχόμενη δύναμη για τον εγχώριο rock ήχο, γεγονός που αποδεικνύουν τόσο με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα και την εξαιρετική συνέπειά τους (πέντε επίσημες κυκλοφορίες μέσα σε τρία χρόνια), όσο και με τις απίστευτα δεμένες ζωντανές εμφανίσεις τους, που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στις σκηνές των πιο σημαντικών και ποιοτικών ευρωπαϊκών venues, αλλά και με συμμετοχές σε φεστιβάλ-ορόσημα του ήχου όπως τα Desertfest (Γερμανία και Αγγλία), Ozora Festival (Ουγγαρία), Lake on Fire (Αυστρία) και Duna Jam (Σαρδηνία, Ιταλία).

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη, Σμαράγδα Δογάνη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

NAXATRAS

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Κιθάρα
Γιάννης Βαγενάς: Μπάσο & Φωνητικά
Κωνσταντίνος Χαριζάνης: Τύμπανα
Παντελής Κάργας: Πλήκτρα
Δημήτρης Μεταξάκης: Ηχοληψία & Μίξη

Περισσότερα για τη συναυλία:
https://www.onassis.org/el/news/stages-alive-returns-to-the-onassis-channel-on-youtube-with-naxatras-at-akontisma

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.