Header Ads

Το Πατριαρχείο Μόσχας συλλέγει δωρεές για όσους έχουν ανάγκη

Πατριαρχείο Μόσχας

Το Συνοδικό Φιλανθρωπικό Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας συλλέγει δωρεές για όσους έχουν ανάγκη, όπως αναφέρει το RIA Novosti. «Το Συνοδικό Φιλανθρωπικό Τμήμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ξεκίνησε ένα νέο έργο για τη συλλογή δωρεών για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν έχουν πού να στραφούν για βοήθεια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας – «δεν έχουν αρκετά χρήματα για φαγητό, φάρμακα, θέρμανση και άλλα καθημερινά έξοδα, και αν έρθουν προβλήματα όπως κάποια αρρώστια, μια πυρκαγιά, απώλεια εργασίας, η κατάσταση γίνεται απελπιστική», όπως αναφέρει ανακοίνωση. «Τα συγκεντρωμένα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων μοναχικών ηλικιωμένων, οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ατόμων με αναπηρίες, ανύπαντρες μητέρες, και άλλων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες.

Επίσης όσοι είναι σε ανάγκη μπορούν να απευθυνθούν στην ομοσπονδιακή τηλεφωνική γραμμή κοινωνικής βοήθειας της Εκκλησίας 8-800-70- 70-222», όπως αναφέρεται. Βοήθεια θα παρέχεται σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, θρησκείας και εθνικότητας. Αυτή η γραμμή άνοιξε το Συνοδικό Τμήμα Φιλανθρωπίας με την υποστήριξη της Ορθόδοξης υπηρεσίας “Mercy” , σύμφωνα με το Patriarchia.ru . Περισσότερες πληροφορίες για το φιλανθρωπικό έργο μπορείτε να βρείτε στο mirom.help

Περισσότερες από 3000 κλήσεις λαμβάνονται στη γραμμή κάθε μήνα και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Δεκάδες αιτήματα αποστέλλονται καθημερινά απευθείας στα κοινωνικά τμήματα των επισκοπών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρωσία και στο εξωτερικό. Ο κόσμος ζητά βοήθεια για την αγορά τροφίμων, προϊόντων υγιεινής, καυσόξυλα και άνθρακα, φάρμακα, ρούχα και τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές.

«Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Με την έναρξη του κρύου καιρού, όλο και πιο συχνά η τηλεφωνική μας γραμμή δέχεται αιτήματα από ανθρώπους που απλώς παγώνουν – δεν έχουν τίποτα να αγοράσουν καυσόξυλα, κάρβουνο, ζεστά ρούχα», είπε ο επικεφαλής του τομέα αλληλεπίδρασης με τις περιφέρειες του Συνοδικού Τμήματος για Φιλανθρωπία, Διάκονος Igor Kulikov. – Ελέγχουμε κάθε αίτημα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε άτομα που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, θρησκείας και εθνικότητας. Και καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες περιπτώσεις που κανείς εκτός από εμάς δεν μπορεί να βοηθήσει».

Στη σελίδα του έργου, μπορείτε να κάνετε μια εφάπαξ δωρεά ή να εγγραφείτε σε μια μηνιαία συνδρομή, η οποία θα σας επιτρέψει να βοηθάτε με συνέπεια άτομα σε δύσκολες καταστάσεις ζωής. Θα δημοσιεύει επίσης αναφορές για τα κεφάλαια που έλαβε, τις στοχευμένες δαπάνες τους και τις ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να βοηθήσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Συνοδικής Φιλανθρωπίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές φιλανθρωπίας στη χώρα, επιβλέπει περισσότερες από 4,5 χιλιάδες εκκλησιαστικές κοινωνικές υπηρεσίες και έργα στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων 78 καταφυγίων για γυναίκες που αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις, 236 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας, περισσότερα από 90 εκκλησιαστικά καταφύγια για άστεγους και περισσότερες από 900 αδελφότητες.

Πηγή: dinamiprosforas.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.