Header Ads

Κορονοϊός: Πού και πότε αναμένεται η κορύφωση των κρουσμάτων

Η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται να λάβει χώρα κατά τις 19 με 20 Ιανουαρίου, με πάνω από 60.000 με 65.000 μολύνσεις κατά μέσο όρο εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης, από το τέλος Μαρτίου θα έχουμε φυσιολογικούς αριθμούς κρουσμάτων και τέλος Απριλίου θα έχουμε τελειώσει με την παραλλαγή Όμικρον.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι διαπιστώνεται μια αύξηση στις νοσηλείες από τις 25 του μήνα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς.

Από πλευράς του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Τζανάκης, μιλώντας στον Παραπολιτικά 90.1 Fm, είπε πως «τα κρούσματα που μας δίνει το δικό μας το μοντέλο είναι πάρα πολλά, είναι δεκάδες χιλιαδες κρούσματα τις επόμενες μέρες. Θέλω να πιστέψω ότι θα περιοριστούμε σε κάτω από 45 χιλιάδες αν και θα υπάρχουν αιχμές πιθανότατα μεγαλύτερες».

Οσον αφορά στα μέτρα, είπε πως αυτά που εξαγγέλθηκαν είναι καλά, μα «θα πρέπει τα σχολεία να μην ανοίξουν για μια εβδομάδα ακόμα δηλαδή να ανοίξουν στις 17 Ιανουαρίου. Αν ανοίξουμε αργότερα κερδίσουμε πολλές ημέρες και νομίζω ότι θα σπάσουμε την αλυσίδα της διάδοσης τουλάχιστον στα σχολεία που είναι ένας σημαντικός επιταχυντής της Όμικρον. Το ίδιο και τα πανεπιστήμια, θεωρώ συνολικά τα σχολεία αρκεί βέβαια να επιδείξουν οι έφηβοι μαθητές ειδικά των Λυκείων αλλά και οι φοιτητές την προσήκουσα προσοχή και να μην μεταβάλουν τις διακοπές σε ένα ξεσάλωμα και αντί κέρδος να εχουμε ζημιά. Αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να κλείσουμε για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.