Header Ads

Πλεύρης: Επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους χωρίς 3η δόση

.

Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική (τρίτη) δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών: «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια» είπε σχετικά, ενώ, για τους ανεμβολίαστους, άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμα πως η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες» είπε, συμπληρώνοντας πως περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο. Για τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτόκολλα αυτό θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει, είπε, ενώ εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα 4χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.