Header Ads

Οικονόμου για πανδημία: Παρά τα σημάδια αποκλιμάκωσης, το φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Εμβολιασμοί, έλεγχοι με τεστ και τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση της μάσκας, είναι τα «όπλα» με τα οποία θα συνεχιστεί η μάχη κατά του κορονοϊού, όπως εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας: Να μη νοσήσουμε βαριά, να μην κινδυνεύσουμε και για να μειώσουμε τη διασπορά στην κοινότητα. Διαπιστώνεται άλλωστε, τόσο από τα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία όσο και από τον επιδημιολογικό χάρτη των Περιφερειών ότι υπάρχει  απόλυτη συσχέτιση μεταξύ της εμβολιαστικής κάλυψης με τη  διασπορά του ιού. Επίσης, οι δέκα περιφερειακές ενότητες με την υψηλότερη θνητότητα ανά 100.000 πληθυσμού είναι αυτές που έχουν τη χαμηλότερη -κάτω του 55%- εμβολιαστική κάλυψη. Και αυτό είναι ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους μας». 

Για την αναγκαιότητα του testing, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι από σήμερα μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου θα δίνεται δωρεάν σε όλους -εμβολιασμένους και μη- ένα self-test «για να διαπιστώσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και αν κάποιοι από μας νοσούν, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουμε κατά το μέγιστο δυνατό την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για λόγους θρησκευτικούς, οικονομικούς, αλλά και κοινωνικούς».

Πάντως χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι  από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας, 59.864 πολίτες  της ηλικιακής αυτής ομάδας έχουν κλείσει το  ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση. «Πάνω, δηλαδή, από  το 1/10 της συγκεκριμένης ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν  για 11 μήνες απροστάτευτοι,  έσπευσαν,  σε μόλις πέντε ημέρες, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει η επιστήμη. Συνολικά τις τελευταίες 10  μέρες 151.489 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου μέχρι και πριν από λίγο  έχουν κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης. 

Επίσης, σχετικά με την έγκριση που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να  ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των παιδιών από 5 έως 11 ετών, ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των παιδιών αυτών θα ανοίξει μόλις γίνει παραλαβή των εμβολίων που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες, τα οποία είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία σε σχέση με τα εμβόλια που χορηγούνται στο γενικό  πληθυσμό. 

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για τις εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να αναφέρει ότι «η δημοκρατία αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Σημαντικό τα πολιτικά κόμματα να μην μένουν περίκλειστα αλλά να απευθύνονται στην κοινωνία για την ανάδειξη της ηγεσίας τους, κάτι που κάνει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί  στο Ισραήλ και τη Ρωσία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αύριο Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο  Ισραήλ, μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στη  χώρα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο Πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο Πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζογκ.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με την συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας. Αναμένεται μάλιστα ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Σότσι όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός  με τον Πρόεδρο της Ρωσίας  Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο  είχε συναντήσει  ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016. Οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις  περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.