Header Ads

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Οι εργοδότες της πόλης της Νέας Υόρκης θα πρέπει να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid στους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η εντολή για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Δεκεμβρίου και στοχεύει στην πρόληψη της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού κατά την περίοδο των εορτών και τους ψυχρότερους μήνες, δήλωσε ο δήμαρχος στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC.

«Εμείς στη Νέα Υόρκη αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα προληπτικό μέτρο για να κάνουμε πραγματικά κάτι τολμηρό για να σταματήσουμε την περαιτέρω διασπορά της COVID και τους κινδύνους που προκαλεί σε όλους μας», είπε ο ντε Μπλάζιο. «Ολοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη θα υπόκεινται σε αυτήν την εντολή από τις 27 Δεκεμβρίου», τόνισε.

Ο εμβολιασμός είναι ήδη υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και γηροκομεία καθώς και για τους δημοσίους υπαλλήλους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για υπαλλήλους ιδιωτικών και θρησκευτικών σχολείων.

Η πόλη κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και την ώρα που τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν προσωρινά μπλοκάρει μια προσπάθεια του προέδρου Τζο Μπάιντεν να κάνει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο για τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει το μέτρο αυτό να υπερκεράσει τυχόν νομικές προκλήσεις. Ενας εκπρόσωπος του δημάρχου είπε ότι η εντολή για τον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.