Header Ads

Μυστήριο στη Σελήνη: Κινεζικό όχημα θα μελετήσει αινιγματικό αντικείμενο στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού

.

Το κινεζικό σεληνιακό ρομποτικό όχημα Yutu 2πάει να διερευνήσει ένα αινιγματικό αντικείμενο, σχήματος που θυμίζει κύβο (έχει χαρακτηριστεί ως «μυστηριώδες καλύβι»- (神秘小屋/shenmi xiaowu) στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, σύμφωνα με κινεζικά και διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της South China Morning Post, που επικαλείται το Our Space, ΜΜΕ επιστημονικής θεματολογίας που συνδέεται με το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα,η ομάδα του Yutu 2 εντόπισε το αντικείμενο μετά την εξέταση μιας σειράς φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από το όχημα. Το περίεργο αντικείμενο εθεάθη στον ορίζοντα, δίπλα σε έναν σχετικά «νεαρό» κρατήρα και σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από το Yutu 2, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Θα έπρεπε να πάμε να το διερευνήσουμε» είπαν, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, επιστήμονες που συμμετέχουν στην ομάδα της αποστολής. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα έχει ταχύτητα μικρότερη του ενός μέτρου/ ανά γήινη ημέρα, και λειτουργεί κατά τη σεληνιακή ημέρα, η οποία έχει διάρκεια 14 (γήινων) ημερών. Μετά πέφτει σε νάρκη, επίσης για 14 ημέρες. Ως εκ τούτου θα χρειάζονταν μήνες για να φτάσει το επίμαχο αντικείμενο- ενώ επίσης, για να φτάσει εκεί θα πρέπει να κινηθεί με προσοχή, περνώντας από ανώμαλο έδαφος και αποφεύγοντας κρατήρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι οι μονόλιθοι της «Οδύσσειας του Διαστήματος», που θυμήθηκαν όλοι- και ποιοι τους έφτιαξαν

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Space.com, το αντικείμενο εντοπίστηκε ενώ το Yutu 2 εκινείτο στον κρατήρα Von Karman, στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, και ο εντοπισμός του έγινε τον Νοέμβριο, κατά την 36η σεληνιακή ημέρα της αποστολής.

Η πιο πιθανή εξήγηση για το σχήμα είναι πως πρόκειται για κάποιον βράχο ο οποίος εκτοξεύτηκε και βρέθηκε στο σημείο μετά από πτώση κάποιου αστεροειδούς. Ωστόσο το αντικείμενο έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, έντονο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τους μονόλιθους των «Πρωτογέννητων» της «Οδύσσειας του Διαστήματος» του Άρθουρ Κλαρκ. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.