Header Ads

Βραβεία SAG (μετά τα προβλήματα στις Χρυσές Σφαίρες): Μαγνητοσκοπημένη η τελετή απονομής

Καμία από τις διοργανώσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω πανδημίας δεν ήταν τόσο καταστροφική όσο οι Χρυσές Σφαίρες της περασμένης Κυριακής.

Παρά τις σοβαρές προσπάθειες που κατέβαλαν οι δύο οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ, η 78η τελετή απονομής τορπιλίστηκε τόσο από τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα -κυρίως στις συνδέσεις μέσω zoom- όσο και από τη δημόσια συζήτηση για την έλλειψη διαφορετικότητας / εκπροσώπησης στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ που ψηφίζει για τα εν λόγω βραβεία (σ.σ. όπως είναι γνωστό, κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης δεν είναι μαύρος/η). 

Και ενώ τα νούμερα στις τηλεοπτικές αναμεταδόσεις ανάλογων τελετών παρουσιάζουν σταθερή πτώση από την έναρξη του Covid-19, τα μόλις 6,9 εκατ. τηλεθεατών που παρακολούθησαν τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, δίνουν το αρνητικό ρεκόρ της τελετής με την χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008, οπότε και πραγματοποιήθηκε υπό μορφή συνέντευξης Τύπου.

Με την ελπίδα να μην έχουν παρόμοια μοίρα, τα Screen Actors Guild Awards (SAG), που θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου, ανακοίνωσαν ότι η τελετή απονομής θα είναι πλήρως μαγνητοσκοπημένη και θα έχει διάρκεια μόνο μίας ώρας. 

«Προσπαθούμε να κάνουμε μια μοναδική τελετή απονομής βραβείων διάρκειας μίας ώρας που θα κάνει τους  θεατές να πουν κάτι που σπάνια συμβαίνει [στις τηλεοπτικές μεταδόσεις βραβείων],« Φίλε, μακάρι να ήταν κι άλλο», δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Τοντ Μίλινερ στο Variety.

Η τελετή δεν θα έχει οικοδεσπότη, ούτε συμβατικό σκηνικό και θα διανθιστεί από σύντομα κωμικά σκετσάκια και αποσπάσματα από το I Am An Actor, τα οποία επίσης θα είναι μαγγνητοσκοπημένα. 

Δημιουργώντας μία νέα συνθήκη για τις επόμενες τελετές, ο νικητής ή η νικήτρια σε κάθε μία από τις 13 κατηγορίες θα αποκαλύπτεται λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη βραδιά. Οι υποψήφιοι θα εμφανίζονται σε ”παράθυρα” μέσω zoom, θα ανακοινώνεται ο νικητής και στη συνέχεια θα κάνει την ευχαριστήρια ομιλία του. 

Βεβαίως, η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων πριν από την τηλεοπτική μετάδοση αφήνει τα SAG ευάλωτα σε διαρροές. Ωστόσο, η εκτελεστική παραγωγός Κάθι Κόνελ εξήγησε ότι οι διοργανωτές ελπίζουν ότι οι υποψήφιοι «σέβονται την τελετή και δεν θέλουν να απογοητεύσουν το κοινό που παρακολουθεί από το σπίτι προδίδοντας τις εκπλήξεις». 

Τα καστ των ταινιών «Η Θρυλική Μα Ρέινι», «Da 5 Bloods», «Minari», «Μία νύχτα στο Μαϊάμι» και «Η Δίκη των Επτά του Σικάγο» προτάθηκαν για την υψηλότερη διάκριση που απονέμει το Σωματείο των Ηθοποιών (SAG Awards) για τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς -μεταξύ αυτών και παραγωγές για τις οποίες αδιαφόρησαν οι Χρυσές Σφαίρες. 

Όσο για τις τηλεοπτικές σειρές, το «The Crown» και το «Schitt’s Creek» κυριάρχησαν στις κατηγορίες δράματος και κωμωδίας, ενώ υποψηφιότητες έχουν λάβει το πολυσυζητημένο «I May Destroy You» και ακόμη, «The Flight Attendant», «The Great», «Ted Lasso» και «Bridgerton».

Στην κατηγορία Α′ Γυναικείος Ρόλος βρίσκονται οι Εϊμι Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Βανέσσα Κέρμπι, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Κάρι Μάλιγκαν. 

Στην κατηγορία Α′ Ανδρικός Ρόλος, οι Ριζ Αχμέντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Άντονι Χόπκινς, Γκάρι Όλντμαν και Στίβεν Γιουν.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.