Header Ads

Πτολεμαΐδα: Στο ΒΙΟΠΑ το Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μακεδονίας

Το Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, ένα από τα τριάντα τρία της χώρας, πρόκειται να αναγερθεί εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο χώρο του ΒΙΟΠΑ (ΑΕΒΑΛ) Πτολεμαΐδας μέσω της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού  τομέα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του Οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Εορδαίας έκτασης 8.049, 72 τ. μ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας « για τριάντα έτη με δυνατότητα παράτασης ακόμα 10 ετών ώστε να υπάρχει συμβατότητα με το χρόνο σύμβασης κατασκευής και λειτουργίας του έργου».

Ουσιαστικά τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (156/2020) η οποία προέβλεπε παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης για είκοσι πέντε έτη με δυνατότητα παράτασης με δυνατότητα παράτασης εφόσον απαιτηθεί για να ακολουθήσει στις 19 Φεβρουαρίου κατεπείγον έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με αίτημα «την παραχώρηση για χρονικό διάστημα 30 ετών και τη δυνατότητα παράτασης ακόμα 10 ετών».

Το Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας θα αποτελεί την « καρδιά της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφέρεια και θα φιλοξενεί κάτω από μία στέγη όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση των κινδύνων και της Διαχείρισης Κρίσεων». Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, θα ξεκινήσουν άμεσα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.