Header Ads

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρώσους για την δηλητηρίαση Ναβάλνι

.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Τρίτη κυρώσεις σε Ρώσους ιδιώτες και φορείς λόγω της απόπειρας της Μόσχας να σκοτώσει τον αντιπολιτευόμενο  Αλεξέι Ναβάλι με νευροτοξικό πράκτορα, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσαν ότι οι κινήσεις έγιναν σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση και επανέλαβαν το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν προς τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι από τη φυλακή.

Οι κυρώσεις έρχονται ως απάντηση σε αυτό που οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν μια απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι, κατηγορία που αρνείται η Ρωσία. Ο προκάτοχος του Μπάιντεν, πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν είχε επιβάλει καμία τιμωρία στη Ρωσία για την υπόθεση.

Ο Μπάιντεν έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση απέναντι στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, από ό,τι ο Τραμπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε επιδιώκουν να επαναρυθμίσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία, ούτε να τις κλιμακώσουν», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να επιβάλλουν κυρώσεις όταν η συμπεριφορά της Ρωσίας ξεπερνάει τα όρια που είναι σεβαστά από τα υπεύθυνα έθνη», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.