Header Ads

«Valkyrie»: Το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο (εάν όντως κατασκευαστεί)

Εάν όντως κατασκευαστεί, θα είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο- ένα πραγματικό «megayacht»: Το σχέδιο του Τσούλχουν Παρκ (Chulhun Design) , υπό την ονομασία Valkyrieχαρακτηρίζεται από πρωτοποριακό, φουτουριστικό σχεδιασμό (ο οποίος παραπέμπει αόριστα σε κάποιου είδους πολεμικό πλοίο του μέλλοντος) και φυσικά...πολυτέλεια.

«Έχοντας δει πολλά συμβατικά λευκά γιοτ που είχαν κάθετη διαρρύθμιση σαν γαμήλια τούρτα, ήμουν αποφασισμένος να σχεδιάσω ένα μοναδικό οπτικά γιοτ, το οποίο θα ξεχώριζε από έναν στόλο» λέει ο σχεδιαστής.

 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Atlas, πρόκειται για ένα μεταμοντέρνου χαρακτήρα σχέδιο, το οποίο απέχει πολύ από αυτά που θα έβρισκε κανείς μεταξύ των σημερινών γιοτ. Η όλη ιδέα άρχισε ως ένα project κατά τις σπουδές του Παρκ στο Royal College London, και κάποια στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον της Palmer Johnson, ισχυρού «παίκτη» του χώρου της κατασκευής γιοτ, όπου ο σχεδιαστής έκανε πρακτική. Η εταιρεία προσέλαβε τον Παρκ, όπου έγινε senior designer πριν πάει στη Latitude Yachts ως επικεφαλής σχεδιαστής.

 

 

Εάν όντως κατασκευαστεί, το 229 μέτρων σκάφος θα γίνει το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Ο Παρκ είπε στο New Atlas πως το Valkyrie είναι κάτι παραπάνω από ένα φοιτητικό project και ότι έχει αποτελέσει αντικείμενο βαθιάς έρευνας, ενώ έχει ωφεληθεί από τη συνεργασία με την ομάδα της Palmer Johnson.

 

 

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως δεν προορίζεται να χρησιμοποιείται ως «παιχνίδι» δισεκατομμυριούχων, μα ως δημόσιος χώρος για το κοινό: Ο σχεδιαστής οραματίζεται καζίνο, γκαλερί, θέατρα, εστιατόρια κ.α., που θα προσελκύουν πελάτες (και έσοδα). Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για events. Το σκάφος θα διαθέτει 26 καμπίνες για 52 καλεσμένους, μαζί με 92 μέλη πληρώματος σε 46 καμπίνες.

 

 

Όσον αφορά στο κατά πόσον υπάρχει περίπτωση το Valkyrie να ναυπηγηθεί όντως, ο Παρκ λέει μόνο πως «υπάρχει αυθεντικό ενδιαφέρον».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.