Header Ads

Οι γαλακτοβιομηχανίες «τρέμουν» το νέο Magnum Vegan

Τον προηγούμενο μήνα η Magnum λάντσαρε ένα νέο είδος παγωτού το «Magnum Vegan» στην Αυστραλία το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου Australian Dairy Farmers οι οποίοι υποστηρίζουν  πως το προϊόν αυτό δεν είναι παγωτό και αποτελεί πρόβλημα για την βιομηχανία των γαλακτομικών προϊόντων.

Το νέο Magnum Vegan είναι φτιαγμένο από πρωτεΐνη αρακά με γεύση βανίλιας, σοκολάτα υγείας, λάδι καρύδας και βούτυρο.

«Αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα για εμάς όταν προϊόντα που βασίζονται σε άλλες εναλλακτικές αντί του γάλακτος διατίθενται στο εμπόριο λανθασμένα ως γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε εκπρόσωπός τους στην εφημερίδα The Guardian.

«H Μagnum πήρε την απόφαση να προσθέσει στα προϊόντα του το νέο Magnum Vegan για να ικανοποιήσει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αλλά είναι παραπλανητικό να αποκαλείται παγωτό εφόσον δεν περιέχει γάλα» συνεχίζει.

H εταιρεία, Unilever, περιγράφει το «παγωτό »ως ένα βελούδινο φυτικό προϊόν που είναι κρεμώδες χωρίς να περιέχει γάλα. Εκπρόσωπος υποστήριξε πως το Magnum Vegan δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως παγωτό στην αγορά αλλά περισσότερο ως «παγωμένο γλυκό» και πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη απήχηση τόσο σε βέγκαν όσο και σε μη-βέγκαν καταναλωτές.

Οι δυο νέες γεύσεις της μάρκας, τα Magnum Vegan Classic και το Magnum Vegan Αμύγδαλο είναι ήδη διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη και σε καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Tesco.

Παρά τις αντιδράσεις από τους Αυστραλούς γαλακτοπαραγωγούς, ο Ζέιντ Γουάτσον, πρόεδρος της Vegan and Vegetarian Society του Κουίνσλαντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το λανσάρισμα και την ονόμασε ”έξυπνη κίνηση για το Magnum”.

«Θα είναι κάτι που θα δείτε από όλες τις μεγάλες εταιρείες τα επόμενα χρόνια», είπε ενώ πρόσθεσε πως το Vegan Magnum μπορεί να μην ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν τους τρόπους ζωής ενός βέγκαν ατόμου αλλά μπορεί να τους βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν φυτικές εναλλακτικές λύσεις.

 

Πηγή: Independent   

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.