Header Ads

Δέκα ταινίες που γέννησαν μεγάλους έρωτες

Όταν το love story μιας ταινίας εξελίσσεται σε έρωτα της πραγματικής ζωής και «πυροδοτεί» μεγάλες ιστορίες αγάπης, μοιραία γίνεται πρώτη είδηση. 

Από τη θυελλώδη σχέση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον, μέχρι τον έρωτα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και της Λορίν Μπακόλ, του Πολ Νιούμαν και της Τζόαν Γουντγουορντ, αλλά και του Τομ Κρουζ με τη Νικόλ Κίντμαν, η σπίθα «άναψε» στα γυρίσματα μιας ταινίας. 

Με αφορμή τον Άγιο Βαλεντίνο -ακόμη και χωρίς σοκολατάκια- θυμόμαστε δέκα αγαπημένες ταινίες που σημάδεψαν την αληθινή ζωή των πρωταγωνιστών τους.

Έμα Τόμσον και Γκρεγκ Γουάιζ «Λογική και Ευαισθησία» (1995) 

Η Έμα Τόμσον και ο πρώτος της σύζυγος, επίσης ηθοποιός, Κένεθ Μπράνα, υπήρξαν το εκλεκτό κινηματογραφικό και θεατρικό ζευγάρι της Βρετανίας, καθώς εκτός των άλλων, είχαν συνεργαστεί επανειλημμένως, συνυπογράφοντας μεγάλες επιτυχίες. 

Αυτά, μέχρι τη στιγμή που ο Μπράνα ερωτεύτηκε την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και η σχέση έληξε. Την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας «Λογική και Ευαισθησία» η Έμα Τόμσον και ο εκ των πρωταγωνιστών Γκρεγκ Γουάιζ άρχισαν να βγαίνουν.

Ο έρωτας τους εξελίχθηκε σε σχέση ζωής, η Τόμσον κέρδισε τότε το Όσκαρ Σεναρίου (για το σενάριο της ταινίας που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Τζέιν Όστιν), το ζευγάρι παντρεύτηκε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Μέριλ Στριπ και Τζον Καζάλ «Ελαφοκυνηγός» (1978) 

Ο Τζον Καζάλ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 42 χρονών, υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους Αμερικανούς ηθοποιούς της γενιάς του. Ο ρόλος με τον οποίον τον ταύτισε το ευρύ κοινό ήταν του «Φρέντο», του αδύναμου γιου του Ντον Κορλεόνε στο αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός». Ο Καζάλ υπήρξε ο μεγάλος έρωτας της Μέριλ Στριπ. Συναντήθηκαν την εποχή που εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στο σινεμά, αλλά λίγους μήνες μετά, ο Καζάλ διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Επειδή ωστόσο, ήθελε να συνεχίσει να παίζει, η Στριπ εντάχθηκε στο καστ της ταινίας μόνο και μόνο για να είναι κοντά του και να τον φροντίζει. Ο Καζάλ έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο αργότερα.

Πρόλαβε να παίξει σε μόλις πέντε ταινίες -όλες εξαιρετικές- όπως άλλωστε και «Ο Ελαφοκυνηγός» που τους συνέδεσε κινηματογραφικά για πάντα, μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Μελ Μπρουκς και Αν Μπάνκροφτ «Δράκουλας νεκρός και μ′ αρέσει» (1995) 

Όταν γνωρίστηκαν ο απίθανος Νεοϋρκέζος Μελ Μπρουκς ήταν ένας σχετικά επιτυχημένος κωμικός, αλλά και πολύ παντρεμένος κύριος και η («Κυρία Ρόμπινσον») Αν Μπάνκροφτ μία καταξιωμένη ηθοποιός και διαζευγμένη μητέρα. 

Ερωτεύτηκαν στην ταινία «Δράκουλας και μ′ αρέσει» -μία σάτιρα για τις ταινίες με θέμα τον Δράκουλα-, παντρεύτηκαν και έζησαν μαζί 40 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής της Μπάνκροφτ. 

Κάθριν Χέπμπορν και Σπένσερ Τρέισι «Η γυναίκα της χρονιάς» (1942)

Αυτή η μεγάλη όσο και «παράνομη» ιστορία αγάπης, που υπήρξε επί δεκαετίες το «κοινό μυστικό» στο Χόλιγουντ, ξεκίνησε το 1942, στα γυρίσματα της ταινίας «Η γυναίκα της χρονιάς». Το ειδύλλιο ήταν σφοδρό, παρά το γεγονός ότι ο Σπένσερ Τρέισι ήταν παντρεμένος -και παρέμεινε.

Η Χέπμπορν και ο Τρέισι έγιναν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζευγάρια εντός και εκτός οθόνης. Όταν ο Τζόζεφ Μάνκιεβιτς τους σύστησε, η Χέπμπορν, η οποία φορούσε τακούνια που πρόσθεταν αρκετά εκατοστά στο ψηλό και λιγνό σώμα της, είπε, «Φοβάμαι πως είμαι πολύ ψηλή για εσάς, κύριε Τρέισι». Και ο Μάνκιεβιτς σχολίασε, «Μην ανησυχείς, σύντομα θα σου κόψει τον αέρα».

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα The Daily Telegraph στη νεκρολογία της μεγάλης σταρ, «Η Χέπμπορν και ο Σπένσερ Τρέισι ήταν θελκτικότατοι όταν λογομαχούσαν δριμύτατα: δεν μπορούσε να πει κανείς αν απολάμβαναν περισσότερο τη μάχη ή ο ένας τον άλλον».Έκαναν μαζί 9 ταινίες, καθώς η κινηματογραφική χημεία τους ήταν εξαιρετική. 

Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον «Κλεοπάτρα» (1963)

Αν η Χέπμπορν και ο Τρέισι ήταν το «κοινό μυστικό» του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, παρότι αμφότεροι Βρετανοί, ήταν το πιο hot ζευγάρι όχι μόνο του Χόλιγουντ, αλλά της διεθνούς showbiz. 

Όταν γνωρίστηκαν η Τέιλορ ήταν 29 χρονών και παντρεμένη και ο Μπάρτον 37 χρονών και επίσης παντρεμένος. 

Ερωτεύτηκαν τρελά -στα γυρίσματα της επικής υπερπαραγωγής «Κλεοπάτρα»-, παντρεύτηκαν (το 1964), χώρισαν (το 1974), ξαναπαντρεύτηκαν (το 1975), χώρισαν οριστικά (το 1976) και έκαναν μαζί 12 ταινίες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία άφησαν εποχή. Όπως και οι ομηρικοί καυγάδες τους. 

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Λορίν Μπακόλ «Να έχεις και να μην έχεις» (1944) 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών για την ταινία «Να έχεις και να μην έχεις» (βασισμένη στο μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ) η νεαρή Λορίν Μπακόλ ήταν νευρική. Για να κάνει λιγότερο έντονο το τραύλισμά της, πίεζε το σαγόνι στο στήθος και για να κοιτά την κάμερα έστρεφε τα μάτια προς τα πάνω. Το εφέ έμεινε γνωστό ως «Το Βλέμμα», σήμα κατατεθέν της ηθοποιού.

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, ο 45άρης (παντρεμένος, με δύο διαζύγια και ένα καθ′ οδόν) Μπόγκαρτ και η 20χρονη Μπακόλ ήταν ζευγάρι.

Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1945 και ο «σκληρός του Χόλιγουντ» δάκρυσε από συγκίνηση κατά τη διάρκεια της τελετής.

Έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του Μπόγκι, το 1957. Η Μπακόλ δεν ξαναπαντρεύτηκε. Ένα από τα θρυλικά ζευγάρια του Χόλιγουντ. 

Γουόρεν Μπίτι και Ανέτ Μπένινγκ «Μπάγκσι» (1991)

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες ο Γουόρεν Μπίτι ήταν ο μεγαλύτερος playboy του Χόλιγουντ. Η (ασυγκράτητη) ερωτική του ζωή ήταν στα πρωτοσέλιδα και ο ίδιος δήλωνε ορκισμένος εργένης.

Μέχρι που συνάντησε την Ανέτ Μπένινγκ, για την οποία είπε αργότερα ότι ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά», καθώς μόλις την είδε ήξερε ότι είναι η γυναίκα που θα παντρευτεί. Όπερ και εγένετο έναν χρόνο μετά. 

Τέσσερα παιδιά και σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, είναι πάντα μαζί.

Όλα ξεκίνησαν στα γυρίσματα της ταινίας του Μπάρι Λέβινσον «Μπάγκσι». 

Πολ Νιούμαν και Τζόαν Γούντγουορντ «Μακρύ ζεστό καλοκαίρι» (1958) 

Μοιράστηκαν πενήντα χρόνια ευτυχισμένου κοινού βίου που επισφραγίστηκε με την απόκτηση τριών παιδιών. 

Ο Πολ Νιούμαν και η Τζόαν Γούντγουορντ, που δεν απασχόλησαν ποτέ τα ταμπλόιντ, γνωρίζονταν ήδη, αλλά ο έρωτας ήρθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Μακρύ ζεστό καλοκαίρι».

Ο πιο γοητευτικός άνδρας του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή (και για πολλά χρόνια μετά) ήταν παντρεμένος και είχε ήδη τρία παιδιά, οπότε στην αρχή και παρά τη «φλόγα» αποφάσισαν να μείνουν δύο καλοί φίλοι. 

Τελικά, ο Νιούμαν χώρισε και έναν χρόνο μετά την ταινία, παντρεύτηκε τη Γούντγουορντ, με την οποία έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του το 2008. Έκαναν μαζί ακόμη δύο ταινίες. 

Τον Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν «Μέρες κεραυνού» (1990)

Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα στις... «Μέρες Κεραυνού». Εκείνη ήταν πολύ νέα και εκείνος της πρόσφερε, κατά τις δικές της δηλώσεις, προστασία από τον άγριο κόσμο του Χόλιγουντ. 

Χώρισαν το 2001, δύο χρόνια μετά την πολυσυζητημένη ταινία (και κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ) «Μάτια ερμητικά κλειστά», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της οποίας ο σκηνοθέτης τους έφτασε στα όρια τους. 

Η πολυβραβευμένη Αυστραλή σταρ παντρεύτηκε ξανά, τον τραγουδιστή Κιθ Ούρμπαν, με τον οποίον απέκτησε και ένα παιδί.

Ο Τομ Κρουζ έκανε και αυτός ακόμη έναν γάμο, με την Κέιτι Χολμς, με την οποία χώρισε με επεισοδιακό τρόπο, αφού πρώτα απέκτησαν μία κόρη.

Με την Κίντμαν είχαν υιοθετήσει δύο παιδιά. 

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί «Κύριος και κυρία Σμιθ» (2005)

Ο κύριος και η κυρία Σμιθ έχουν προβλήματα με το γάμο τους, που ίσως και να οφείλονται στο ότι κρύβει ο ένας από τον άλλον την πραγματική του επαγγελματική ταυτότητα, ότι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι με αντίπαλα συμφέροντα....

Ο έρωτας ήταν «ακαριαίος». Ο Μπραντ Πιτ ερωτεύθηκε τη Τζολί στα γυρίσματα της ταινίας «Κύριος και Κυρία Σμίθ». Χώρισε από τη σύζυγο του Τζένιφερ Άνιστον και κάπως έτσι γεννήθηκε το χρυσό ζεύγος Μπραντζελίνα. 

Προτού παντρευτούν το 2014, ήταν ζευγάρι για επτά χρόνια. Δύο χρόνια μετά τον γάμο τους χώρισαν με επεισοδιακό τρόπο, αλλά στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου η Αντζελίνα Τζολί συμφώνησε για την από κοινού επιμέλεια των παιδιών.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.