Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Τι πραγματικά αποκαλύπτει για τη σχέση σας η στάση που κοιμάστε

Στην «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», ο Μίλαν Κούντερα γράφει ότι «ο έρωτας δεν εκδηλώνεται με την επιθυμία να κάνεις έρωτα (αυτή η επιθυμία ταιριάζει σε αναρίθμητο πλήθος γυναικών) αλλά με την επιθυμία του μοιρασμένου ύπνου (αυτή η επιθυμία δεν αφορά παρά μια και μόνο γυναίκα)», θέλοντας να δείξει τη σημαντικότητα του να κοιμάσαι και να ξυπνάς με τον άνθρωπο που είσαι ερωτευμένος.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι περίπου το 17% των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα όταν ο σύντροφός τους είναι δίπλα τους, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι λέει ο μοιρασμένος ύπνος για τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι;

Πλάτη με πλάτη

 

Αυτή η θέση ύπνου στέλνει ανάμικτα μηνύματα σχετικά με την υγεία της σχέσης ενός ζευγαριού.

Το γεγονός ότι δεν αγγίζονται και υπάρχει ένας κενός χώρος μεταξύ του, ενώ είναι και οι δύο γυρισμένοι πλάτη, είναι κλασική αρνητική γλώσσα του σώματος.

Ενώ είναι υγιές να υπάρχει προσωπικός χώρος, ακόμα και σε ένα διπλό κρεβάτι, όμως μπορεί αυτή η φυσική απόσταση να μετατραπεί σε συναισθηματική απόσταση.

Είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε την αξία της φυσικής εγγύτητας στο κρεβάτι, ακόμη και αν απλώς κρατηθείτε αγκαλιά για λίγο, πριν γυρίσει ο ένας την πλάτη στον άλλο.

Ωστόσο μην πανικοβληθείτε αν θέλετε το δικό σας χώρο. Αν είσαι και οι δύο αφοσιωμένη σε μία σταθερή σχέση, η στάση πλάτη με πλάτη δεν καταδεικνύει απαραίτητα ασυμβατότητα.

Απλά φροντίστε να συμβιβαστείτε και να δοκιμάζετε και άλλες, πιο οικείες, στάσεις ύπνου.

Στάση κουταλάκι

Δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το ποιος είναι το μεγάλο κουτάλι και ποιος είναι το μικρό κουτάλι - οι ρόλοι αυτοί μπορούν να εναλλάσσονται ανάλογα με το τι συμβαίνει στη ζωή του ζευγαριού έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Το μεγάλο κουτάλι, δηλαδή ο άνθρωπος που αγκαλιάζει από πίσω τον σύντροφό του, παίζει το ρόλο του προστάτη και του φροντιστή, ενώ το μικρό κουτάλι αισθάνεται ευάλωτο και αναζητά άνεση.

Πρόκειται για μια ενδεικτική στάση ενός ζευγαριού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του άλλου, γεγονός που αποτυπώνεται πολύ θετικά στη σχέση τους.

Σιγουρευτείτε ότι αλλάζετε ρόλους στη στάση κουταλάκι για άνεση και ισορροπία, χαρακτηριστικά σημαντικά για οποιαδήποτε σχέση.

Face to face

Aυτή η θέση ύπνου αποκαλείται και ύπνος του μήνα του μέλιτος - είναι συνηθισμένο στις νέες σχέσεις όταν το ζευγάρι ζει το μεγάλο πάθος.

Πρόσωπο με πρόσωπο, σώμα με σώμα, είναι απίστευτα οικεία στάση και δεν αποδεικνύει μόνο μια βαθιά φυσική έλξη, αλλά και εμπιστοσύνη του ενός απέναντι στον άλλο.

Ωστόσο, ακόμη και τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις μπορούν να υιοθετούν αυτή τη στάση (που θα μπορούσαμε να αποκαλούμε και αγκαλίτσας-μελισσάκι).

Τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου, ή για να γιορτάσουν μια επέτειο, το ζευγάρι θα μπορούσε να το δοκιμάσει για ένα βράδυ, δείχνοντας ότι υπάρχει συναισθηματική σύνδεση. Γιατί δεν χρειάζεται καν να μιλάς σε μια τέτοια στάση και γιατί είναι τόσο ρομαντική που την βλέπουμε σε όλα τα κινηματογραφικά live stories που σέβονται τον εαυτό τους.

Αλλού εγώ, αλλού εσύ, αλλού μας πήγε η ζωή

Λοιπόν, πώς νιώθετε σε αυτό το βαρετό foursome; Γιατί, μην αυταπατάστε, δεν είστε στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σας ή την αγαπημένη σας, είστε στο κρεβάτι εσύ, αυτός, το κινητό σου και το κινητό σου. Καμία σωματική επαφή, καμία λεκτική επαφή πριν τον ύπνο, απλώς ο καθένας βουτηγμένος στη σιωπή του συντροφιά με το newsfeed του. Θέλετε και μετάφραση για το τι σημαίνει αυτό; Μπας είστε το ζευγάρι από τις «Μεγάλες προσδοκίες» και δεν το έχετε καταλάβει; Μην ανησυχείτε, δεν είστε. Απλώς μπορεί να είστε πολύ βαριεστημένοι ακόμα και για να χωρίσετε. Κατάντια.Ο Άγιος Βαλεντίνος σας μάρανε.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.