Header Ads

Βρετανία: Έκλεψε 2.500 λίρες από ηλικιωμένη φορώντας ένα καπέλο που έγραφε «αστυνομία»

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε σε μια γυναίκα που έκλεψε χιλιάδες λίρες από μία συνταξιούχο στη Βρετανία αφού πρώτα την εξαπάτησε φορώντας ένα καπέλο που έγραφε πάνω τη λέξη «police».

Η Τρέισι Χάουαρντ είναι 36 ετών ενώ επινόησε μόνη της το κόλπο με το καπέλο προκειμένου να αρπάξει από το θύμα της, την Τζουν Κίνγκσμπερι που είναι 88 ετών, το ποσό των 2.500 λιρών.

Η κατηγορούμενη για τη ληστεία έφτασε στο σπίτι της ηλικιωμένης λέγοντας ότι είναι αστυνομικός και ότι πέρασε για έναν τυπικό έλεγχο στη γειτονιά.

Κάποιες ωστόσο μέρες αργότερα μία γυναίκα που είχε προσληφθεί για τη φύλαξη της Τζουν, υποψιάστηκε τι συνέβαινε όταν η γιαγιά της είπε πως δίνει χρήματα σε κάποιες γυναίκες που περνούν από το σπίτι.

Έτσι, η εργαζόμενη αποφάσισε να εγκαταστήσει κρυφές κάμερες εντός του διαμερίσματος για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Η Κίνγκσμπερι, η οποία έχει χάσει την όρασή της από το ένα της μάτι όταν πριν από σαράντα χρόνια ενεπλάκη σε ένα ατύχημα, παρουσιάζει επίσης σημάδια άνοιας και σύγχυσης, όπως διευκρίνισαν οι αρχές στο δικαστήριο.

Οι κάμερες έδειξαν ότι η Χάουαρντ εμφανιζόταν συχνά στο σπίτι της ηλικιωμένης χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα για να μην γίνει αντιληπτή.

Η περιπέτεια κορυφώθηκε όταν κάποια μέρα η ληστής έφτασε στο σπίτι της ηλικιωμένης ενώ η γυναίκα που τη φρόντιζε βρισκόταν εκεί. Η τελευταία μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε παρέμεινε κλεισμένη στην τουαλέτα.

Αμέσως ειδοποίησε τα παιδιά του ηλικιωμένου θύματος τα οποία έσπευσαν στο σημείο με την αστυνομία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Χάουαρντ δήλωσε πως η πελάτης του νιώθει έντονες τύψεις για την πράξη της, στην οποία προχώρησε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Είπε επίσης πως η πελάτης του είχε συνάψει φιλικές σχέσεις με την ηλικιωμένη όταν συναντήθηκαν σε κάποιο καφενείο και ότι εκείνη την κάλεσε στο σπίτι της.

Η Χάουαρντ κρίθηκε ένοχη για τη διάπραξη μιας κλοπής και τριών διαρρήξεων. Η ίδια θα φυλακιστεί για δύο χρόνια.

(Με πληροφορίες από τη βρετανική έκδοση της HuffPost)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.