Header Ads

Ο «αναίσχυντος» κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων Πτολεμαΐδας


Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας
Αρχίζουμε σήμερα την δημοσίευση του «αναίσχυντου» κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου Εορδαίας, που η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε σαν επικαιροποίηση στην συνεδρίαση της 05-03-2013.

Ο κανονισμός αφορούσε τα νέα κοιμητήρια και δεν ίσχυσε ΠΟΤΕ!!!. Όμως λόγω των ασφαλιστικών μέτρων και την δίκη που θα γίνει στις 13-03-2013 στην Κοζάνη, όπου 5 οικογένειες συνδημοτών μας έχουν προσφύγει, η δήμαρχος και ο αντίστοιχος αντιδήμαρχος μαζί με την πλειοψηφία της παράταξης της, έφερε και ψήφισε ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ένα κανονισμό για να μπορεί να στηριχτεί στο σαθρό υπόβαθρο της. Παρά το γεγονός ότι 3 μέρες πριν (01-03-2013) κατά την κατάληψη του γραφείου της από τον συνδημότη μας Φ. Κωνσταντινίδη ( για την γνωστή υπόθεση της εκταφής του πατέρα του), άλλα έλεγε, και στον ίδιο αλλά και στον πρόεδρο της ΚΙΝΗΣΗΣ μας.


Εκείνη την μέρα (01-03-2013) άλλα υποσχόταν, αλλά με δόλιο τρόπο το απόγευμα της ίδιας ημέρας έβαλε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου την επικαιροποίηση του κανονισμού του 2005 που αφορούσαν τα νέα κοιμητήρια, και που ΤΩΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ.!!!!!

Ο «ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2005 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΆΡΧΟΝΤΑ.


Φυσικά τα ΜΜΕ (εκτός της ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ), «ΈΚΟΨΑΝ» και «ΈΡΑΨΑΝ» ΓΙΑ ΝΑ παραπλανήσουν ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, σε όσα ειπώθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως την χαρακτηριστική κίνηση στο τέλος της παρέμβασης του προέδρου της ΚΙΝΗΣΗΣ μας που κλείνοντας την παρέμβαση του είπε « Στις 22-01-2013 η κοινωνία αντέδρασε στο κλείσιμο της μονάδας χημειοθεραπείας και ήρθε με αναμμένα κεριά στο δημοτικό συμβούλιο, σήμερα η κοινωνία αντιδρά που μας στερείτε να τιμούμε τους νεκρούς μας» και πήγε και άφησε ένα κερί στο έδρανο της αιφνιδιασμένης δημάρχου, η οποία τον ρώτησε «τι να το κάνω;» και η απάντηση του προέδρου ήταν «να πάτε να το ανάψετε στο οστεοφυλάκιο που λέτε ότι έχετε».

Σήμερα Ψυχοσάββατο όμως, στην τελετή και στο τρισάγιο στα κοιμητήρια του στρατού, που βρίσκονται μέσα στα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας ήταν ΑΠΟΥΣΑ!!! η Κα Δήμαρχος όπως και ο αντίστοιχος αντιδήμαρχός της!!!!. Ποιους έστειλε; τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και έναν σύμβουλο που μένει σε τοπικό διαμέρισμα του δήμου και φυσικά δεν τον ενδιαφέρει για τους δικούς μας νεκρούς και πώς θα τους τιμήσουμε στο «υποτιθέμενο οστεοφυλάκιο».

Αυτά προς το παρόν….

Διαβάστε επίσης:
Πτολεμαΐδα: Μέγα ηθικό ζήτημα η εκταφή οστών
Νεκροταφεία Πτολεμαΐδας: Τα οστά των νεκρών θα πετάγονται!
Πτολεμαΐδα: Επιστολή αναγνώστριας για την εκταφή στα νεκροταφεία
ΝΤΡΟΠΗ: Δείτε φωτογραφίες από το λεγόμενο «οστεοφυλάκιο» της Πτολεμαΐδας!
Πτολεμαΐδα: Μύλος με την εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια
Από το Blogger.