Header Ads

Ενα βήμα πίσω ο Διώτης σε ό,τι αφορά τις αιχμές για Γ. Παπανδρέου

Ενα βήμα πίσω από την προχθεσινή κατάθεσή του στην Προκαταρκτική Επιτροπή, στην οποία ενέπλεκε τόσο τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κ. Μπίκα όσο και τον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έκανε χθες ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης προχωρώντας σε τακτική «αναδίπλωσης».

Αναφερθείς στον κ. Μπίκα είπε ότι ήρθε σε επαφή μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα και όχι για το πώς θα την επεξεργαστεί το ΣΔΟΕ. «Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, να συζητώ με τον επικεφαλής της ΕΥΠ για κάτι φορολογικό», φέρεται να είπε ο κ. Διώτης.

Ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε άγνοια για το εάν είχε στενή ενημέρωση για τον χειρισμό της υπόθεσης. «Δεν μίλησα μαζί του. Ο κ. Μπίκας μίλησε, αλλά δεν ξέρω τι είπαν», υποστήριξε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έδωσε νωρίτερα στον εισαγγελέα ή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τους διαλόγους του με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να υποστήριξε ότι βρήκε τα επίμαχα μέιλ ανατρέχοντας στα αρχείο του.

Νέα βόμβα και αντιφάσεις
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης κατέθεσε ότι εκτός από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011 στη Βουλή - μία ημέρα μετά την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τον κ. Παπακωνσταντίνου και την ίδια ημέρα της αντιγραφής του USB που ο ίδιος είχε στην κατοχή του - πραγματοποιήθηκε και μία δεύτερη σύσκεψη, στις 24 Αυγούστου 2011, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος, Ηλ. Πλασκοβίτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Χρ. Παπουτσής, Π. Οικονόμου και Μιλτ. Παπαϊωάννου.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, παρότι το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες και η σχετική συμφωνία με την Ελβετία, δεν έγινε καμία αναφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, διότι επρόκειτο για προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο.

Επίσης ο κ. Διώτης φέρεται να είπε πως «κατά πάσα πιθανότητα» παρέδωσε στον Βαγγέλη Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου το επίμαχο USB στη Βουλή. Ο ισχυρισμός του έρχεται σε αντίφαση με όσα είχαν πει τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ότι δηλαδή το στικάκι παραδόθηκε στον κ. Βενιζέλο τον Αύγουστο του 2011.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Διώτης προκάλεσαν τη δυσφορία της Ιπποκράτους, με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διερωτώνται πόσες φορές θα αλλάξει τις καταθέσεις του.

Η Προκαταρκτική καλεί Γ. Παπανδρέου
Μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε αντικείμενο χειρισμού «υψηλού επιπέδου», γι’ αυτό ζητούν την άμεση κλήτευση του Γ. Παπανδρέου και την κατάθεση εκ νέου του Κ. Μπίκα – αμέσως μετά τον κ. Διώτη.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Από το Blogger.