Header Ads

Βραβείο Καινοτομίας EmPower: Παράταση Προθεσμίας

Λόγω της σημαντικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το βραβείο καινοτομίας ευφυών ενεργειακών λύσεων EmPower, την πολυπλοκότητα της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή της πρότασης καθώς επίσης και την πληρέστερη δημοσιότητα που πρέπει να δοθεί στο διαγωνισμό αλλά και στο πρόγραμμα EmPower δίδεται παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων για το βραβείο καινοτομίας έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας προκήρυξε το «Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower». Το Βραβείο απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες παράγουν προϊόντα ή/και παρέχουν υπηρεσίες που μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμα πρόταση στον τομέα της ενέργειας. Πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος EmPower που διαχειρίζεται το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και συμμετέχουν συνολικά τέσσερις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες (Γερμανίας, Εσθονίας, Ισπανίας και Ελλάδας).

Το βραβείο έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα να διασυνδέσει και να αναπτύξει συνέργειες ανάμεσα στις επιχειρήσεις των τεσσάρων Περιφερειών.

Εστιάζει στους επόμενους τρεις τομείς των ευφυών ενεργειακών τεχνολογιών:

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για βιομηχανικό εξοπλισμό και διαδικασίες.
State of the art των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και ψύξη κτιρίων.
Μικρής κλίμακας ευφυείς εφαρμογές που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εφαρμογή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη διαδικασία αξιολόγησης, θα επιλεγούν 3 προτάσεις οι οποίες θα βραβευτούν τόσο σε Περιφερειακό επίπεδο, όσο και στην Διεθνή Τελετή Απονομής των Βραβείων Empower που θα πραγματοποιηθεί στην Σαραγόσα της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2013.

Το Bραβείο για το πρώτο νικητή θα είναι 3.000 € σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του καθώς και τα εισιτήρια και τη διαμονή για να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της ΜΜΕ στην Διεθνή Τελετή, ενώ το βραβείο του δεύτερου και τρίτου νικητή θα είναι 2.000 € και 1.000 € αντίστοιχα.

Μετά την παράταση η προθεσμία για υποβολή προτάσεων είναι μέχρι τις 10 Απριλίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό χώρο του προγράμματος (http://www.empower-eu.net/el/) καθώς και στα τηλέφωνα 2461053561/562.
Από το Blogger.