Header Ads

Επιδημία έγινε η "λαθρο-επέμβαση" στους μετρητές της ΔΕΗ!

Μορφή επιδημίας παίρνει το τελευταίο διάστημα η δράση κυκλωμάτων που έναντι αμοιβής επεμβαίνουν στους μετρητές της ΔΕΗ και μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων στο 1/3 της πραγματικής κατανάλωσης. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το Εθνος, έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 300 περιπτώσεις ρευματοκλοπής από την αρχή του χρόνου, με την απώλεια εσόδων για την επιχείρηση να υπολογίζεται πως προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στην Αρτα, στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα, το φαινόμενο παρουσιάζει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ στην Πάτρα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δράσης των κυκλωμάτων τους προηγούμενους μήνες, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έχει προσφύγει στον εισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αλλά και κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλεκτρολόγο, που έχει απασχοληθεί στο παρελθόν σε εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΗ, σε βάρος του οποίου έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για εμπλοκή του σε κύκλωμα ρευματοκλοπής.

Τα κυκλώματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που δρουν ιδιαίτερα έντονα στη Δυτική Ελλάδα, προσεγγίζουν καταστηματάρχες -κυρίως των κλάδων εστίασης και διασκέδασης- και τους συστήνονται ως εκπρόσωποι τεχνικών εταιρειών, ενίοτε ακόμα και ως υπάλληλοι κάποιας υπηρεσίας της ΔΕΗ. Τους ρωτούν τι ποσά πληρώνουν για ηλεκτρικό ρεύμα και ζητούν μάλιστα να δουν κάποιον πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ. Τον ελέγχουν προσεκτικά και διαπιστώνουν δήθεν έκπληκτοι πως η κατανάλωση καταγράφεται μεγαλύτερη από την κανονική λόγω λανθασμένης ρύθμισης του μετρητή. Στη συνέχεια προσφέρονται να τους «βοηθήσουν», ρυθμίζοντας τα ρολόγια στην «κανονική» τους λειτουργία, έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνεται κατά περίπτωση από 200 ως 500 ευρώ. Με την απατηλή υπόσχεση πως με τον τρόπο αυτόν θα πληρώνουν ως και 70% μικρότερα ποσά για το ρεύμα, οι επιχειρηματίες συναινούν, γνωρίζοντας πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις για το παράνομο της πράξης.

«Οσο πιο γρήγορα πιαστούν, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, αφού είναι βέβαιο ότι θα εντοπιστούν και θα πληρώσουν τα διαφυγόντα έσοδα με τους προβλεπόμενους τόκους υπερημερίας», επισήμανε στο «Εθνος» ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ στην Αρτα με αρμοδιότητα στους νομούς Αρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας, στέλνοντας το μήνυμα στους παρανομούντες. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εντοπιστεί από την αρχή του χρόνου περισσότερα από 100 κρούσματα ρευματοκλοπής, με τα διαφυγόντα έσοδα να αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 3.000-4.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.
Από το Blogger.