Header Ads

Ας γίνουμε Φάρος Ελπίδας!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013... Από το μεγάφωνο καλούν την επιβίβαση της πτήσης για Χανιά... Τον ΣΕΑ Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” θα εκπροσωπήσουν δύο νέα παιδιά, η Κάκη Τσαουσίδου, υπεύθυνη νεολαίας και ο Δημήτρης Ζιούζιος, από τους δραστήριους νέους του συλλόγου.

Στις αποσκευές μας δύο βαλίτσες όνειρα, ιδέες, διάθεση για προσφορά και ανταλλαγή απόψεων!!!

Ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου σε συνέδριο της Π.Ε.Ν.Ε.Α (Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών) και είχα μια ιδέα του τι θα επακολουθήσει.. Κι όμως, ότι και να περιμένεις, είναι λίγο όταν μαζεύονται 130 ΝΕΟΙ άνθρωποι με κοινό στόχο την Προσφορά Ζωής!!!

Σύντομα γίναμε πάλι όλοι μια παρέα, σαν να μην είχε περάσει ένας χρόνος απ' όταν βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί!!! Παρουσιάσαμε τις δράσεις των συλλόγων μας, συζητήσαμε ουσιαστικά πράγματα για την λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό τους, οι περισσότεροι σύλλογοι εθελοντών Αιμοδοτών έχουν πλέον φωνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρα είναι πιο προσιτοί σε νέους ανθρώπους. Είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε κατά ομάδες, ανταλλάσοντας γνώμες και τέλος παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους συνέδρους!

Κι έφτασε η Κυριακή, ημέρα της Γενικής Συνέλευσης και λήξης του συνεδρίου. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, προτάσεις, παρατηρήσεις... Εκπροσωπώντας τον σύλλογο μας, προτείναμε αντί της δημιουργίας ομάδων νέων σε κάθε σύλλογο, να υπάρχει ποσόστωση για τους νέους, ηλικίας 18 έως 30 ετών, της τάξεως του 30% στο Δ.Σ των συλλόγων, μιας και πιστεύουμε πως η εμπειρία πρέπει να συνδυάζεται με την ορμή των νέων. Ας γίνουμε εμείς οι Νέοι ελπίδα για να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

Κλείνοντας το συνέδριο, επισκεφτήκαμε τους τάφους των Βενιζέλων, όπου έλαβε χώρα μία πολύ όμορφη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Αφού οι νέοι της Π.Ε.Ν.Ε.Α σχηματίσαμε τον αριθμό “100” με κόκκινα τριαντάφυλλα, χορέψαμε μαζί με τους Κρήτες χορευτές παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Ενδεικτικά παραθέτουμε μία από τις μαντινάδες που αφιερώθηκαν στο συνέδριο μας:

"Δέκα λεπτά χρειάζονται

αίμα κιανείς να δώσει

για να μπορέσει μια ζωή

που χάνεται να σώσει", Αντώνης Καρκανοραχάκης

Να ευχαριστήσουμε όλους τους δημιουργούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαντινάδας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Άγιος Ιωάννης” για την διοργάνωση του συνεδρίου και την ζεστή φιλοξενία.




Τσαουσίδου Κυριακή (Κάκη)
Υπεύθυνη Νεολαίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής"
Από το Blogger.