Header Ads

Μονή Βατοπεδίου: «Πήραμε δάνειο από τη Λαϊκή αλλά μόνο 100 εκατομμύρια»

Η Μονή Βατοπεδίου απάντησε διά του οικονομικού της συμβούλου στις αποκαλύψεις του Μάριου Χατζηγιαννάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε δάνειο πολλών εκατομμυρίων στο μοναστήρι.
Ο κύριος 'Αθως Κοιρανίδης παραδέχτηκε ότι το Βατοπέδι έλαβε δάνειο από τη Λαική αλλά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 175 εκατομμυρίων, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

«Πρόκειται για αναλήθειες, παραπληροφόρηση. Όντως δόθηκε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα στη Μονή Βατοπεδίου πριν πολλά χρόνια, τότε που έγινε το "σκάνδαλο Βατοπεδίου" -το ακριβές ποσό δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια-, το οποίο είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής» είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης. Διερωτήθηκε ακόμη .γιατί γίνεται αναφορά στο εν λόγω δάνειο τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα μέρος της πραγματικότητας.

«Ίσως, , γιατί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ίδιοι και να μεταφέρουν αλλού τη φωτιά», σημείωσε ο κ. Κοιρανίδης.

Ο κ. Κοιρανίδης σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος κύριος, δεν ανέφερε ότι τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».
Από το Blogger.