Header Ads

Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων – Παράταση συμμετοχής επιχειρήσεων Ν. Κοζάνης

Σύμφωνα με την νέα Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) με ισχύ από 23 Οκτωβρίου 2012, δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ). Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του προγράμματος είναι η τήρηση των όρων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων – υπηρεσιών και η προστασία του καταναλωτή.

Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων».

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πολύ ευνοϊκά και σημαντικά σημεία της νέας υγειονομικής νομοθεσίας:

-Παρέχονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις νέες δυνατότητες να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό, με την απελευθέρωση της δυνατότητας να εμπλουτίσουν την ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν προς κατανάλωση.

- Καταργούνται οι προϋποθέσεις ύπαρξης ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα. Έτσι, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν τη δυνατότητα να διευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτουν (συνεπώς και το πελατολόγιό τους), δυνατότητα την οποία κατά τεκμήριο είχαν μέχρι σήμερα οι μεγάλες επιχειρήσεις που διέθεταν τους ανάλογους χώρους πώλησης. Πχ. ένα κρεοπωλείο θα μπορεί, χωρίς περιττές άδειες και γραφειοκρατία να διαθέτει τυροκομικά προϊόντα, ένα καφεκοπτείο ή ένα ζαχαροπλαστείο ξηρούς καρπούς, κλπ. Με βασική προϋπόθεση, σε κάθε περίπτωση, να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

- Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις /παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία της αγοράς που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

- Διασφαλίζεται η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας με την εφαρμογή όλων των κοινοτικών κανόνων και των ειδικών νομοθεσιών που αναφέρονται στα θέματα αυτά.

- Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται για τις προϋποθέσεις διάθεσης ασφαλών τροφίμων στον καταναλωτή και όχι για τυπικές προϋποθέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τη Δημόσια Υγεία.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 16:30-21:30 στην Κοζάνη, διάρκειας 12 διδακτικών ωρών, για τις επιχειρήσεις του νομού Κοζάνης.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης συμμετοχής έως την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις προδιαγραφές της κρατικά επιδοτούμενης δράσης ΛΑΕΚ και το κόστος δύναται να είναι κρατικά επιδοτούμενο.

Πληροφορίες για συμμετοχή από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-20:30 και Σάββατο 9:00-14:30

Υπεύθυνη Προγράμματος :κα Βούρδουλα Ειρήνη

ΕΥΡΩΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (αριθμός Άδειας / Διαπίστευσης Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης 4686-09) Κεντρική Δομή Ελλάδας : Σόλωνος 23, Ηράκλειο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 801 11 37100 (αστική χρέωση) και 2810313773 ΦΑΞ: 2810328003 Email: info@eurodiapistefsi.gr
Από το Blogger.