Header Ads

Πτολεμαΐδα: «Θεραπευτικός- Αισθητηριακός» κήπος θα δημιουργηθεί στη Δομή των ΑμεΑ

kentro diimerefsis amea

Τους ερευνητικούς σκοπούς του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα εξυπηρετήσει η  έκταση 300 τ. μ που παραχώρησε στο τμήμα ο Δήμος Εορδαίας, εντός του προαύλιου χώρου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με κινητικές αναπηρίες και νοητική υστέρηση, και θα αφορά στη δημιουργία «Θεραπευτικού και Αισθητηριακού κήπου».

Το τμήμα Εργοθεραπείας, ύστερα από συζητήσεις με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Λαμπηδόνες» που ανέλαβε την λειτουργία των δύο δομών ΑΜΕΑ, πρόκειται να υποβάλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα « Ερευνώ Καινοτομώ» και θα υλοποιήσει  σε συνεργασία με το τμήμα Γεωπονίας – Φυτικής παραγωγής Αγροτικού Περιβάλλοντος και Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τριετούς διάρκειας, με αποδέκτες Άτομα με αναπηρία αλλά και ασθενείς με άνοια.

Επιπλέον θα καλύψει ανάγκες των φοιτητών, και όχι μόνο από τη Δ. Μακεδονία, για τις κλινικές τους ασκήσεις και τις εν γένει  ερευνητικές τους εργασίες. Ακόμη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες για τα ΑμεΑ όπως στον τομέα της Γεωπονίας.  Με το πέρας του προγράμματος αυτού ο χώρος θα είναι επισκέψιμος για όλους τους πολίτες και για τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισαν όλοι, όσοι πήραν τον λόγο κατά τη  συζήτηση του θέματος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, τα  οφέλη θα είναι πολλαπλά  για την κοινωνία.  

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.