Header Ads

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτονία-Ποντίων

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Σε όλες τις πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας, θα γίνουν εκδηλώσεις μνήμης από τα ποντιακά σωματεία και τους δήμους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες για τη γενοκτονία, επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων.

Εκδηλώσεις την Κυριακή 19.5.2024, θα γίνουν: Στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, στις 11:00 στο μνημείο γενοκτονίας στη Φλώρινα, στην πλατεία Μακεδονομάχων στην Καστοριά και στην κεντρική πλατεία Σερβίων, στις 11:15 στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στα Γρεβενά και στις 11:30 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Επίσης την Κυριακή 19.5.2024, εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, διοργανώνουν:

-Το Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, στον χώρο της ομώνυμης Ιεράς Μονής, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, όπου στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος.

-Ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού Δυτικής Μακεδονίας «Μιχάλης Χαραλαμπίδης», στις 12.00, στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.

-Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλλάκου Κοζάνης, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 18.5.2024, στις 20:00, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης θα παρουσιαστεί ένα Χορόδραμα από Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης. Επίσης το Σάββατο 18.5.2024, στις 17:30, θα γίνει εκδήλωση στο μνημείο Πόντιας Μάνας, στον Πελαργό του δήμου Αμυνταίου.

-Τη θεατρική παράσταση «Ανάσπαλτος Πατρίδα. Ανέβζηγος Αροθυμία», παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άρδασσας, αφιερωμένη στα 100 χρόνια γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής.  Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Σίμου Καρακασίδη και μουσική επιμέλεια του Γιώργου Πουλαντζακλή, θα δοθεί αύριο στις 21:00, στην αίθουσα «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.