Header Ads

Κοζάνη: Προβολή ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» του Στέλιου Κούλογλου

images

Στη Κοζάνη θα βρίσκεται την Παρασκευή 17/5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, για την προβολή του νέου του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «142 χρόνια».  Η προβολή θα γίνει στις 20:30 στην αίθουσα του  «Κοβεντάρειου» κτηρίου.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ – δικαστικό θρίλερ, που αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού, όπου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου «χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζονται σε βαριές ποινές φυλάκισης ως διακινητές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 2.000 βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές – κάτι που τους καθιστά τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα κρατουμένων».

Η κάμερα ακολουθεί τον διασώστη, Ιάσωνα Αποστολόπουλο, βραβευμένο διεθνώς για το ανθρωπιστικό του έργο, ο οποίος συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια να αθωωθούν τρεις πρόσφυγες και συγκεκριμένα, ο Μοχάμαντ Χανάντ Αμπντί (Σομαλία), ο Ακίφ Ραζούλι και ο Αμίρ Ζαχίρι (Αφγανιστάν). Και οι τρεις βρέθηκαν καταδικασμένοι ως διακινητές, ενώ επέβαιναν σε πλοίο από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, «εξαναγκάστηκαν από τους αληθινούς διακινητές να πάρουν το πηδάλιο του πλοίου… Μετά από δύο χρόνια στη φυλακή, οι εφέσεις τελικά εκδικάζονται, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία σε αυτούς και τους δικηγόρους τους να αντικρούσουν τις κατηγορίες και να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.