Header Ads

Πτολεμαΐδα: Στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Λαμπηδόνες» η Στέγη των ΑμεΑ

υπογραφη

Στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας  «Λαμπηδόνες», παραχώρησε  δωρεάν ο Δήμος Εορδαίας, το κτήριο « Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ -Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ»,  ενώ υπογράφηκε και το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής εξοπλισμού των δύο δομών, με την ΚΟΙΝΣΕΠ  (Λαμπηδόνες) να αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη λειτουργίας του.

Η πρώτη δομή, Στέγη υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κινητικές αναπηρίες, έχει δυναμικότητα 12 κλινών και η δεύτερη, Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες και Νοητική Υστέρηση, μπορεί να εξυπηρετήσει  26- 50 άτομα.

Μετά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, χθες, Τρίτη – 21-5-2024- ο  Δήμαρχος Π. Πλακεντάς έκανε λόγο, για « την ολοκλήρωση ενός κύκλου, μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και έρχεται να καλύψει ένα διαχρονικό αίτημα του αναπηρικού κινήματος» χαρακτηρίζοντας, «στοίχημα το να καταφέρουν να λειτουργήσουν οι δομές αυτές κατά τον βέλτιστο τρόπο», ενώ, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν, ώστε το έργο αυτό «να πάρει σάρκα και οστά».

Η εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ  «Λαμπηδόνες» Όλγα Ντέλλα, μίλησε για «την υλοποίηση ενός τρελού ονείρου του κόσμου της Αναπηρίας» ευχαριστώντας τον Π. Πλακεντά και όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου αυτού. Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο, κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, παραχώρησε πριν από 30 περίπου χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας για να φιλοξενηθούν οι δύο δομές ΑΜΕΑ, ακολούθησε η ανακατασκευή του, η στατική του ενίσχυση, ενώ, έγιναν προσθήκες και εσωτερικές διαρρυθμίσεις .

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (κατασκευή και εξοπλισμός) ανήλθε σε 3.712.877,48 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το κόστος του έργου όμως, με την έκπτωση του αναδόχου, ανήλθε στο ποσό των 2.161.517,42 ευρώ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.