Header Ads

Στα Γρεβενά ο Ν. Ανδρουλάκης: Να δημιουργήσουμε υποδομές κοινωνικού κράτους

grevena androulakis 5

Στην πόλη των Γρεβενών βρίσκεται από το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Γιώργο Καλλιακμάνη, Νικόλαο Ξυλούρη, Όλγα Μαρκογιαννάκη Μυρτώ Σαμαρά τον βουλευτή Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλο και κομματικά στελέχη επισκέφτηκαν στην την λαϊκή αγορά και καταστήματα της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, συνομίλησε με τους πωλητές στην λαϊκή αγορά αλλά και πολίτες ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γρεβενών Κυριάκο Ταταρίδη. Ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ θα είναι ο μεγάλος νικητής καθώς έχει δυναμική άνοδο υπογραμμίζοντας ότι η νίκη για το ΠΑΣΟΚ «σημαίνει ευημερία για τον ελληνικό λαό και σε πρώτη φάση σημαίνει ισχυρή αντιπολίτευσης και στις εθνικές εκλογές προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημογραφικό και στην συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας και της περιφέρειας στην Δυτική Μακεδονία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας που θα είμαι ο πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοδευτικής όλων των γενεών των Ελλήνων».

Έκανε αναφορά στις προτάσεις και τις προτεραιότητες της προοδευτικής παράταξης, για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Φέραμε τρεις φορές τροπολογία για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και τρεις φορές το αρνήθηκε η ΝΔ, μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Πρέπει να συζητήσουμε όλα τα κομμάτα να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα στην ελληνική περιφέρεια».

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας της δηλώσεις του πρόεδρου του VMRO και εντολοδόχου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μιτσκόσκι, έκανε λόγο για «αλυτρωτισμό της γείτονας χώρας». Σημείωσε ακόμα ότι «ακραίοι κύκλοι της γειτονικής χώρας δεν σέβονται την συμφωνία ενώ αντίθετα οι πολιτικοί παράγοντες στην Ελλάδα την σέβονται», υποστηρτίζοντας ότι «δεν υπάρχει μηχανισμός εποπτείας κάτι που θα έπρεπε να διασφαλιστεί όταν έγινε η συμφωνία».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.