Header Ads

Κοζάνη: Από αύριο Πέμπτη ως το Σάββατο το Balkan Energy Forum

me-13-thematikes-enotites-to-balkan-energy-forum-stin-kozani

Με την παρουσία στελεχών της κυβέρνησης, εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, διπλωματικών αρχών και θεσμικών φορέων ξεκινούν οι εργασίες του Balkan Energy Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και η ΔΕΘ – Helexpo, από αύριο Πέμπτη 23 έως το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στο εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για ένα τριήμερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός, που θα διεξαχθεί στην ενεργειακή “καρδιά” της χώρας, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που έχει μπει με γρήγορους ρυθμούς στην εποχή της ανάπτυξης των καθαρών τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα εγκαίνια του φόρουμ θα γίνουν αύριο Πέμπτη 23.5.2024, στις 18:00. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης,  ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Jerry Ismael, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας.

Την Παρασκευή 24  Μαΐου, θα αρχίσουν οι εργασίες του φόρουμ, με μία πλούσια θεματική ατζέντα. Διακεκριμένοι ομιλητές θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες ενότητες όπως: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για την ενέργεια και το Κλίμα και Βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ: Ευκαιρίες, προοπτικές και ιδιαιτερότητες», «Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά των ΑΠΕ», «Δίκτυα και ανάπτυξη των ΑΠΕ», «Αποθήκευση Ενέργειας» και «Πράσινη κινητικότητα: Ηλεκτροκίνηση, μπαταρίες και υδρογόνο».

Το Σάββατο 25 Μαΐου, ημέρα λήξης του φόρουμ, η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει εξειδικευμένα θέματα όπως: «Μετάβαση-Αναπτυξιακές προοπτικές των περιοχών σε απολιγνιτοποίηση», «Η αγορά υδρογόνου: Εξελίξεις και ευκαιρίες», «Ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση-Ενεργειακή απόδοση και επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των ΑΠΕ», «Βιοοικονομία και κυκλική οικονομία», «Ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και ενεργειακές κοινότητες ΟΤΑ», «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί έκθεση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, με εκθέτες εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του υδρογόνου, της αποθήκευσης ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το διεθνές συνεδριακό και εκθεσιακό αυτό γεγονός, για την ενέργεια, έχει συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, ενώ υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και της ΔΕΘ-Helexpo, είναι το Balkan Energy Forum να καθιερωθεί ως βασικός θεσμός, μέσω του οποίου θα παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας.

Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κοίλα για αύριο Πέμπτη 23/5/2024 στις 5:00 απευθύνει η «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.