Header Ads

Δ. Μακεδονία: «Άνω-κάτω» η Περιφέρεια για το LEADER Γρεβενών

αμανατίδης γιώργος

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα LEADER Γρεβενών, ζητά από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος ενημέρωσε ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 7 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα αυτό για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

«Αποτελεί εξωπραγματικό ποσό, όταν καμία από τις 50 αναπτυξιακές που υπέβαλαν φάκελο πριν από μερικούς μήνες και εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, δεν φτάνει το ποσό αυτό», επισημαίνει ο κ. Αμανατίδης, τονίζοντας ότι ο κ. Κασαπίδης «ή μπερδεύτηκε ή δεν κατάλαβε ή πάλι ψεύδεται» Και προσθέτει: «Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κασαπίδης ότι για να εγκριθεί ένα πρόγραμμα σε μία περιοχή προαπαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, με βασικότερη την υποβολή πρότασης». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Αμανατίδης αναφέρει: «Η παραπληροφόρηση των πολιτών για δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όριά της και ημερομηνία λήξης την 31.12.2023».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας διευκρινίστηκε το εξής:

Εκ παραδρομής, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα Leader των Γρεβενών στις 17 Νοεμβρίου 2023, σε κονδύλια ύψους 7 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, σαν να αφορούσαν το Leader των Γρεβενών.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.