Header Ads

Σέρβια: Εργασίες ανακατασκευής καταστρώματος Υψηλής Γέφυρας

αρχείο λήψης

Υπογράφηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για τις «Εργασίες ανακατασκευής τμήματος καταστρώματος υψηλής γέφυρας Σερβίων», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, με σκοπό την πρόληψη φαινομένων διάβρωσης.

Στη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης της γέφυρας διαπιστώθηκε σημαντική εισροή ομβρίων υδάτων εντός του φορέα της γέφυρας. Το 2022 έγιναν εργασίες τοποθέτησης σωληνώσεων απορροής των ομβρίων υδάτων από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς είχαν καταστραφεί ολικά, οι οποίες όμως δεν αντιμετώπισαν τελείως το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων διαπερνά τον ασφαλτοτάπητα και διαχέεται επί των επιφανειών σκυροδέματος του φορέα, προκαλώντας διάβρωση του επιφανειακού οπλισμού αλλά και επιβαρύνοντας το σκυρόδεμα. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να στεγανοποιηθεί το οδόστρωμα, τουλάχιστον στο επιβαρυμένο τμήμα της γέφυρας μήκους 300 μέτρων.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν:

Στην υδρομόνωση του τμήματος, τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα για την περίοδο έως την ολική συντήρηση και ανάταξη της Υψηλής γέφυρας Σερβίων. Σκοπός των εργασιών είναι η επιπλέον προστασία του συγκεκριμένου τμήματος που έχει ήδη τρωθεί και εκτελούνται εργασίες αποκατάστασής του.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.