Header Ads

Κοζάνη: Απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι επιστημονικοί φορείς

αρχείο λήψης (1)

Έντονη, μαζική και διαρκής, θα είναι η αντίδραση των επιστημονικών φορέων της Κοζάνης, στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα, συμμεριζόμενοι ταυτόχρονα την ανάγκη για ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής χωρίς αδικίες, στοχοποιήσεις και στρεβλώσεις.

Αυτό δηλώνουν με κοινή ανακοίνωση τους οι σύλλογοι της Κοζάνης: Δικηγορικός,  Ιατρικός,  Κτηνιατρικός και Οδοντιατρικός και τα επιμελητήρια Τεχνικό, Γεωτεχνικό και Οικονομικό. Όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους  «Η Κυβέρνηση επέλεξε, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, την οριζόντια φορολογική επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα οδηγήσει μαθηματικά ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικά πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη, σε αναγκαστικό κλείσιμο βιβλίων και βίαιη έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα». Αφού περιγράφουν αναλυτικά τα προβλήματα και τις συνέπιες από τα νέα φορολογικά μέτρα, που, όπως τονίζουν, θα είναι πιο έντονα Δυτική Μακεδονία, λόγω και της της ραγδαίας αποβιομηχάνισης της περιοχής, ζητούν:  

Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Τον ουσιαστικό διάλογο του Υπουργείου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Την κατάργηση  του τέλους επιτηδεύματος. Την κλιμακωτή φορολόγηση άνω του αφορολόγητου ορίου με λογικούς συντελεστές. Και ην επέκταση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.