Header Ads

Φλώρινα:  Την Κυριακή η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίου

Ειρηναίος

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Ειρηναίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023. Στις 15:00 θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη, στην κεντρική πλατεία Φλώρινας και στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα θα γίνει τελετή της ενθρόνισή του.

Στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη, Ειρηναίου, θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

Τον νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας, θα υποδεχτεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο κλήρος και ο λαός της Εορδαίας, στην γέφυρα του Ανατολικού,  εκεί  όπου και θα τον χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, φορέων αλλά και πιστοί από την Εορδαία.

Την επομένη ήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης θα προεξάρχη σε πολυαρχιερατικὸ συλλείτουργο, στων Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου -μετὰ το τέλος της θείας λειτουργίας- θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

Η τελετή της ενθρόνισης θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι από την ΕΡΤ Φλώρινας και την ΕΡΤ Κοζάνης. 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.