Header Ads

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

αρχείο λήψης

Πτολεμαΐδα: Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο – Πέμπτη 16.11.2023

Εκδήλωση με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973-2023, 50 χρόνια μετά … Οι αγώνες συνεχίζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν δικαιώθηκαν», διοργανώνουν η Κίνηση Πολιτών Πτολεμαΐδας, η Κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαΐδας και η Κίνηση «Εορδαία SOS». Στην εκδήλωση, που θα γίνει την Πέμπτη 16.11.2023, στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, θα μιλήσουν, ο Παναγιώτης Λίλλης, από τις εκδόσεις «Redmarks» και ο Σπύρος Κωνσταντινίδης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πτολεμαΐδας.

Κοζάνη: Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Εκδήλωση για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 στις 11.00, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Φλώρινα: Εκδήλωση του εργατικού κέντρου για το ΠολυτεχνείοΠαρασκευή 17 Νοεμβρίου

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00, στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη στη Φλώρινα. Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αναφέρει στο κάλεσμά του το εργατικό κέντρο, «είναι και σήμερα επίκαιρα και απαιτητά. Διαχρονικά, διεκδικούμενα και επίκαιρα είναι και τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού και για όλους, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για την απόκρουση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας». Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει το εργατικό κέντρο Φλώρινας, συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες. Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στη συλλογική μνήμη, μέρος της ιστορίας και της Δημοκρατίας μας».

Δ. Μακεδονία: Συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ. Στην Κοζάνη η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00, στην κεντρική πλατεία, στη Φλώρινα επίσης στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη και στην Καστοριά στις 18:00, στο διοικητήριο της ΠΕ Καστοριάς.

Κοζάνη: ΚΚΕ και ΚΝΕ Έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Πρόγραμμα ξεναγήσεων σε έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Πέμπτη 16 Νοέμβρη , αύριο Παρασκευή 17 Νοέμβρη και Δευτέρα 20 Νοέμβρη, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, από τις 17.00 έως τις 20.00.

Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης σε ηλεκτρονική μορφή στο Πανεπιστήμιο σήμερα Πέμπτη 16 Νοέμβρη, στις 13.00 στο φουαγιέ στην ΖΕΠ και το Σάββατο 18 Νοέμβρη στις 12.00 στο φουαγιέ στα Κοίλα. Η έκθεση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει στόχο τα μηνύματα του πολυτεχνείου να γίνουν αφορμή για έμπνευση στους νέους, την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής.

Παράλληλα τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη, στις 18.00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση συζήτηση με τίτλο : «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο αντιχουντικό τραγούδι.

Ηχητικό ντοκουμέντο για το Πολυτεχνείο από την ΕΡΤ

Ενόψει της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Πρώτο Πρόγραμμα και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ, θα μεταδώσουν αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 το πρωί, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον Σύνδεσμο Φυλακισμένων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), ένα ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας δέκα λεπτών, με αποσπάσματα από την τελευταία εκπομπή του Ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου, του σταθμού των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων. Το απόσπασμα αυτό θα μεταδοθεί και σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.