Header Ads

Πτολεμαΐδα: Δεν υπάρχουν κονδύλια για το έργο της  ύδρευσης  στο νέο οικισμό Κομάνου

αρχείο λήψης


Μνημείο καθυστερήσεων η οικοδόμηση του νέου οικισμού Κομάνου στο «Κουρί» Πτολεμαΐδας με τα αναγκαία έργα υποδομών να παρατείνονται συνεχώς ενώ τελευταία με την αποπεράτωση, εντός ενός μηνός, των
εργασιών αποχέτευσης δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το έργο, που αφορά στην ύδρευση.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την συντέλεση της απαλλοτρίωσης του παλιού οικισμού, για να αξιοποιήσει η ΔΕΗ το πλούσιο κοίτασμα λιγνίτη, και την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της πρώτης φάσης και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες (δεύτερης φάσης) για την κατασκευή της αποχέτευσης ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την ύδρευση.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κομάνου, Κώστας Μαυρόπουλος υποστηρίζει  ότι υπάρχουν πολλά εργοδοτικά εργαλεία ( ΤΠΑ, ΣΔΑΜ, Πράσινο ταμείο) «που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, αλλά, δεν υφίσταται οικισμός» οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες πηγές.

Απευθύνοντας το αίτημα της χρηματοδότησης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μαυρόπουλος, ο κ. Κασαπίδης απάντησε πως «δεν μπορεί να βρει χρήματα», ενώ θετική ήταν η στάση του Δημάρχου Εορδαίας, «αλλά δεν ξέρω από πού θα βρεθεί το χρηματικό ποσό» με το ενδιαφέρον των κατοίκων του Κομάνου να παραμένει ζωηρό για την εγκατάσταση τους εκεί.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τρείς οικισμοί στην Εορδαία (Κόμανος, Μαυροπηγή, Πτελεώνας)  τελούν επί χρόνια υπό μετεγκατάσταση, κι ακολουθούν οι Ανάργυροι Φλώρινας, όταν, στο Δήμο Κοζάνης ανάλογες διαδικασίες για πληττόμενους οικισμούς, διεκπεραιώθηκαν άμεσα, και υφίστανται εδώ και χρόνια οι νέοι οικισμοί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.