Header Ads

Κοζάνη: Νέα ερώτηση Κ. Βέττα για γέφυρα Σερβίων

vetta-1

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Άμεση ανάγκη για οικονομική στήριξη των περιοχών και των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης που πλήγηκαν από το κλείσιμο της Γέφυρας των Σερβίων», κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα.

Το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αναφέρει η κα Βέττα, έχει διασαλευτεί λόγω της δυστοκίας των μετακινήσεων καθώς, για παράδειγμα, αυξάνεται το κόστος των εξαγωγών για αγρότες και συνεταιρισμούς ενώ κι άλλοι πολίτες, όπως εργαζόμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία και επιβάρυνση. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να λάβουν την απαραίτητη στήριξη, ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να διασφαλιστεί η προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

Παράλληλα, όπως κάνει γνωστό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,, η προγραμματισμένη συζήτηση της ερώτησής της για τα προβλήματα ασφαλείας της γέφυρας που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών δεν θα συζητηθεί τελικά σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το Υπουργείο δήλωσε αναρμοδιότητα.

Η κα Βέττα αναφέρει ότι είναι παράδοξο το ότι η ηγεσία του Υπουργείου, από τη μια, μοιράζει υποσχέσεις και λεφτά για μελέτες, κι από την άλλη δηλώνει κοινοβουλευτικά αναρμόδια για το θέμα της γέφυρας. Όπως δήλωσε η κα Βέττα: «Η υπόθεση της γέφυρας των Σερβίων αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανικανότητα, τη μικροπολιτική και την αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα φλέγον θέμα για την ασφάλεια και τη προοπτική της περιοχής».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.