Header Ads

Σέρβια: Επιθεώρηση εργασιών επισκευής της σοβαρής ρωγμής της Υψηλής Γέφυρας

νεράιδα-σερβίων-κοζανης

Τον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα Σερβίων, οπότε και αναμένετε να δοθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων.

Τις εργασίες ενίσχυσης του τμήματος της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, όπου εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές, επιθεώρησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,  Κωνσταντίνος, Κατάκαλος. Οι εργασίες που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, αφορούν σε πολύ εξειδικευμένες τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης ισχύος που θα ενισχύσουν την αντοχή της γέφυρας σε δύο αρθρώσεις της, όπου εντοπίστηκαν σημαντικές ζημιές.

Οι ζημιές αφορούν σε σοβαρές ρωγμές που διαπιστώθηκαν κατά την εκτεταμένη και αναλυτική με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, ο μηχανικός της Εγνατίας οδού Α.Ε., Παναγιώτης Πανέτσος με τον καθηγητή του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Κατάκαλο. Οι εξειδικευμένες εργασίες που γίνονται αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση της αντοχής της γέφυρας στα επίμαχα σημεία των ρωγμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατάκαλο, οι ζημιές που προκαλούν εντύπωση για την έντασή τους, προκλήθηκαν πριν από πολλά χρόνια εξαιτίας ισχυρών πιέσεων, που ασκήθηκαν στα σημεία αυτά και ξεπέρασαν τοπικά τους 350 τόνους.  Η τελευταία επιθεώρηση της γέφυρας, έγινε το 1995 μετά τον σεισμό του Μάιου, ενώ, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις εργασίες επισκευής των σοβαρών ρωγμών, θα ακολουθήσει μεγάλη συνολική συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.